Tesla elimina din gama versiunile standard pentru Model S si Model X

Tesla elimina din gama versiunile standard pentru Model S si Model X

Tesla se bucura in sfarsit de liniste, problemele de la inceputul anului parand sa fie depasite daca ne uitam la recordurile stabilite in ultima perioada. In aceste conditii, Elon Musk si compania sa isi indreapta atentia acum catre viitor, existand deja anumite informatii cu privire la o regandire a gamei de modele oferite. Astfel, Tesla isi doreste simplificarea gamei de modele, luand in aceste conditii decizia de a renunta la anumite modele.

Potrivit agentiei de presa Reuters, una dintre cele mai importante institutii media la nivel european, constructorul american a luat decizia de a elimina din oferta versiunile standard ale Model S, respectiv Model X.

Practic, cei de la Tesla au renuntat acum la versiunile ceva mai ieftine ale celor doua modele. Clientii care isi doresc sa cumpere Model S sau Model X incepand de acum incolo, vor avea la dispozitie numai optiunile Long Range, respectiv Performance. In aceste conditii, preturile de pornire au urcat acum pana la 84.990 de dolari in cazul lui Model X, respectiv pana la 79.990 de dolari in cazul lui Model S. Bineinteles, in aceste preturi nu sunt incluse potentialele discount-uri de care ar putea sa beneficieze clientii de pe anumite piete.

In continuare, va mai spunem si ca cei de la Tesla au luat decizia de a reduce pretul de pornire in cazul lui Model 3, pana la 38.990 de dolari. Conform comunicatului emis de cei de la Tesla, “pentru simplificarea achizitiei modelelor a fost luata decizia de standardizare a gamei globale si de reducere a numarului de versiuni disponibile pentru Model S, Model X si Model 3”. De asemenea, compania condusa de Elon Musk mai transmite si ca “preturile au fost ajustate pentru imbunatatirea accesibilitatii pentru clienti”.

Trimestrul al doilea al acestui an s-a dovedit a fi extrem de bun pentru cei de la Tesla, americanii reusind sa isi respecte promisiunile. Tesla a anuntat recent datele oficiale de productie si de livrari pentru acest al doilea trimestru al anului, corespunzator perioadei aprilie – iunie.

Conform raportului prezentat, Tesla a livrat in aceasta perioada un numar record de 95.200 de unitati, dintre care 77.550 de unitati au fost Model 3, iar 17.650 de unitati au fost Model S si Model X. Facand o comparatie cu aceeasi perioada a anului precedent, livrarile celor de la Tesla au crescut cu nu mai putin de 217 procente. De asemenea, vorbim si de o crestere cu 51% fata de primul trimestru al anului!

VIDEOCLIPUL ZILEI