Suzuki Swift 4x4 vrea sa “guste” din noroiul britanic

Suzuki Swift 4×4 vrea sa “guste” din noroiul britanic

Suzuki are o mare experienta in domeniul 4×4, iar acum, odata cu succesul urias din Japonia si cateva tari europene, cum ar fi Germania sau Elvetia, producatorul vrea sa duca modelul Swift 4×4 si in Marea Britanie.

Modelul va fi scos la vanzare inca de luna viitoare, fiind disponibil in mai multe versiuni de echipare. Masina in cinci usi, cu un motor de 1.2 pe benzina si transmisie manuala, are doua variante de echipare, SZ3 si SZ4.

Modelul SZ4 are un design mai dur si vine cu protectie suplimentara pe teren accidentat prin scuturile fata si spate, iar aspectul de mic dur este intarit de pragurile laterale negre. Aceasta versiune are o tractiune 4×4 permanenta si automata, care transfera cuplul de la o punte la alta, in functie de nevoi, printr-un vasco-cuplaj.

Acest mecanism potenteaza si mai mult capabilitatea lui Swift, celebra deja, de a lua viraje. Masina este ideala pentru cei care locuiesc in mediul rural si trebuie sa traverseze zone alunecoase pe durata iernii, dar care nu isi permit sa detina un SUV.

Swift 4×4 este mai greu cu doar 65 de kilograme fata de varianta cu tractiune simpla, gratie unor componente construite din aliaje usoare. Pentru echiparea SZ3, pretul de pornire in Marea Britanie va fi de 11.516 de lire sterline, in timp ce varianta superioara, SZ4, care vine cu oglinzi rabatabile electric si lumini de zi in dotarea standard, va costa putin peste 13.000 de lire sterline.

VIDEOCLIPUL ZILEI