Suzuki anunta un recall pentru modelele Swift in Romania

Suzuki anunta un recall pentru modelele Swift in Romania

Reprezentanta Suzuki din Romania a informat la inceputul acestei saptamani autoritatile din tara noastra cu privire la o actiune de recall ce va fi organizata in perioada urmatoare. Specialistii din cadrul producatorului au descoperit ca la unele modele Swift exista unele probleme la airbag-urile laterale, drept pentru care in cele din urma au luat decizia de a organiza aceasta rechemare in service despre care vorbim astazi.

Este vorba despre aproximativ 2.000 de unitati din tara noastra care ar putea fi afectate de aceasta problema de ordin tehnic. Mai exact, tehnicienii din echipa Suzuki ai descoperit ca un defect de fabricatie poate duce la declansarea airbag-urilor laterale in cazul in care usa este trantita ceva mai tare!

Conform informatiilor pe care le-au oferit reprezentantii Magyar Suzuki ZRT, reprezentanta brand-ului nipon in tara noastra, masinile care vor fi rechemate in service pentru verificari sunt produse intre anii 2017 si 2019.

Asa cum stiti, Magyar Suzuki ZRT este divizia producatorului japonez care se ocupa de importul si distributia pe piata auto romaneasca a modelelor Suzuki. Reprezentantii producatorului au informat ca modelele Swift, respectiv Swift Sport, cu codurile A2L310 / 412 / 414, produse in Japonia, ar putea fi afectate de acest defect din fabricatie la airbag-urile laterale.

Din fericire, din primele informatii am aflat ca nu este vorba despre un numar foarte mare de masini din tara noastra care ar fi putut fi afectate de aceasta problema. Mai exact, numarul oficial indicat de cei de la Magyar Suzuki ZRT este de 2.116 masini care urmeaza sa fie rechemate in service. Mai mult decat atat, importatorul sustine ca este posibil ca nu toate masinile sa fi fost vandute in Romania. Cel mai probabil, numarul exact de modele care vor reajunge in service va fi stabil in perioada imediat urmatoare!

Specialistii din cadrul diviziei Magyar Suzuki ZRT ne informeaza ca verificarea la care vor fi supuse modelele suspectate de aceasta problema va dura extrem de putin, nu mai mult de 10 minute. In cazul in care se descopera ca problema exista, reparatia va dura aproximativ 60 de minute. Reparatia presupune repozitionarea axului coloanei de directie.

Trebuie specificat si faptul ca nu doar modelele din tara noastra ar putea avea aceasta problema, recall-ul organizat acum de cei de la Suzuki implicand toate modelele produse intre anii 2017 si 2019, comercializate in intreaga lume. Pana la acest moment nu este cunoscut numarul total de masini care vor fi rechemate in service.

VIDEOCLIPUL ZILEI