Subaru nu va mai produce Toyota Camry la fabrica din Indiana

Subaru nu va mai produce Toyota Camry la fabrica din Indiana

Subaru va opri productia Toyota Camry la fabrica din Indiana din 2017, potrivit unui anunt facut recent in Statele Unite.

Subaru of Indiana Automotive Inc. (SIA) care, pe langa modelul Camry, produce automobile Subaru, nu va reinnoi contractul pe 5 ani cu Toyota Motor Corp., raporteaza Louisville Journal & Courier, conform afirmatiilor vicepresedintelui SIA, Tom Easterday.

Acest plan a fost dezvaluit si de WLFI, un post de televiziune local din Lafayette, Ind., zona unde este situata fabrica. Conform jconline.com, Easterday a declarat ca: „Avand in vedere schimbari de plan in ceea ce priveste productia companiei, Toyota a decis sa nu reinnoiasca actualul contract.”

Purtatorul de cuvant Toyota, Brian Lyons a refuzat sa comenteze. Totusi, Masashi Uemura, purtator de cuvant Fuji, afirma ca nu s-a luat inca o hotarare oficiala.

Subaru a declarat la inceputul lui 2013, ca isi propune pana la sfarsitul anului 2016 cresterea capacitatii fabricii, de la 170.000 de vehicule care se fabrica anual in momentul de fata, la 300.000. Insa acest lucru nu impiedica parteneriatul lor cu Toyota si capacitatea de productie de 100.000 modele Camry pe an.

Subaru a declarat de asemenea anul acesta ca va adauga si modelul Impreza productiei realizate la fabrica din Indiana,singura din America de Nord. Easterday afirma ca aceasta crestere de productie, garanteaza oamenilor siguranta locului de munca. Contractul cu Toyota se va finaliza in 2016, a adaugat el.

Mai mult, acesta a dezvaluit ca „exista noi proiecte pe care Subaru le va pune in practica”, ce vor crea alte cateva sute de locuri de munca, cel mai probabil pana in 2018.

De asemenea, luna aceasta, Presedintele Fuji Heavy Industries Ltd., Yasuyuki Yoshinaga a declarat ca Subaru doreste sa introduca un nou vehicul cu 7 locuri, ce va inlocui modelul Tribeca fabricat in prezent la SIA.

VIDEOCLIPUL ZILEI