Smart va produce exclusiv modele electrice dupa ce chinezii de la Geely au cumparat 50% din brand

Smart va produce exclusiv modele electrice dupa ce chinezii de la Geely au cumparat 50% din brand

La mijlocul saptamanii trecute, presa internationala de specialitate a scris pentru prima data despre faptul ca cei de la Daimler iau in calcul ideea de a renunta la jumatate din brandul Smart. Chiar daca decizia poate parea surprinzatoare pentru multi dintre pasionatii auto, trebuie sa stiti ca nu degeaba se gandesc germanii de la Daimler la o asemenea varianta. Si asta pentru ca Smart inregistreaza in ultima perioada pierderi financiare destul de consistente, ceea ce ii face pe cei de la Daimler sa se gandeasca la asta. Si, din cate se pare, problema s-a si rezolvat extrem de rapid!

Asta pentru ca producatorul chinez Geely a achizitionat 50% din marca Smart. Odata cu aceasta veste avem parte si de o stire importanta despre viitorul celor de la Smart. Astfel, incepand cu anul 2022, Smart va mai produce doar modele electrice. De asemenea, se pare ca brandul va fi extins prin dezvoltarea unor modele subcompacte. Totodata, informatiile care au aparut pe piata pana la acest moment ne transmit ca producatia celor de la Smart se va muta in China. Asadar, in doar cateva zile, intregul viitor al celor de la Smart s-a schimbat la 180 de grade!

Intre Daimler si chinezii de la Geely exista o intelegere clara cu privire la felul in care va decurge activitatea de acum incolo. Spre exemplu, conform acestei intelegeri, germanii de la Mercedes-Benz vor fi in continuare cei care vor decide designul noilor modele Smart care vor fi produse in China, in timp ce asiaticii de la Geely se vor ocupa de tot ceea ce tine de partea tehnica.

Asa cum spuneam si mai devreme, pe langa modelele de oras pe care le stim cu totii, cei de la Smart isi vor extinde gama prin lansarea unor modele subcompacte. Bineinteles, acestia isi doresc ca prin aceasta decizie sa ofere o gama mai variata de modele, ceea ce automat ar duce atat la cresterea vanzarilor, cat si la cresterea veniturilor companiei.
Primele modele lansate in cadrul acestui parteneriat vor fi lansate la nivel global in anul 2022. Insa, pana la acea vreme, Daimler va continua productia lui Smart EQ Fortwo la uzina Hambach din Franta. Totodata, productia lui Smart EQ Forfour va continua la uzina Novo Mesto din Slovenia. Totodata, cei de la Mercedes-Benz au mai facut un anunt important, si anume o investitie de 500 de milioane de euro pentru a produce un model electric la uzina din Hambach!

VIDEOCLIPUL ZILEI