Renault Twingo trece la cinci usi

Renault Twingo trece la cinci usi

Renault are asteptari mari de la noul Twingo, care va avea cinci usi in incercarea de a atrage noi clienti, amatori de masini mai mari. Carlos Tavarez, seful operatiunilor de la Renault, crede ca masina are un potential urias si ca va fi un succes pe piata europeana.

“Unul dintre mesajele pe care il transmite masina este acela ca poate fi condusa atat de barbati, cat si de femei”, a declarat el pentru Automotive News Europa. Actualul Twingo este disponibil doar cu trei usi si este cumparat cu preponderenta de catre femei.

A treia generatie a modelului va iesi pe piata abia la finalul anului viitor si va avea aceeasi platforma cu tractiune spate ca Smart ForFour. Acest lucru este posibil in urma parteneriatului din Renault-Nissan si parintele Smart, Daimler.

Modelul va concura masini ca Fiat 500, Opel Adam si va putea fi personalizata in multe moduri. Seful de design de la Renault, Laurens van den Acker, a declarat:”Ne uitam cu admiratie la succesul modelului 500. Cele mai bune masini au o personalitate dubla. Arata feminine si masculine in acelasi timp”.

Amplasarea motorului in spate si tractiunea spate au permis ca pasagerii sa aiba mai mult loc in masina. “Cu o asemenea configuratie, poti impinge bordul cat mai in fata si sa obtii un habitaclu destul de mare pentru o masina atat de mica”, a mai spus van den Acker.

Iar specialistii par sa fie de acord. De exemplu, analistul IHS Automotive Ian Fletcher spune ca “trecerea la cinci usi va ajuta la castigarea clientilor care vor sa treaca la o masina mai mica. Cele cinci usi ii vor ajuta sa ia mai usor o decizie”.

VIDEOCLIPUL ZILEI