Renault ar putea renunta la motorizarile diesel in cazul lui Kadjar

Renault ar putea renunta la motorizarile diesel in cazul lui Kadjar

Toamna anului trecut aducea un facelift pentru Renault Kadjar, facelift care insa nu ne propunea niste modificari majore, ba chiar din contra! Asa cum stiti deja probabil, actuala generatie Kadjar este disponibila si in doua versiuni diesel, si anume cea echipata cu o unitate Blue dCi de 1.5 litri si 116 cai putere, respectiv cea echipata cu o unitate Blue dCi cu capacitate de 1.7 litri si 150 de cai putere. Noile modele facelift pot fi achizitionate chiar si pe piata din tara noastra, incepand cu luna ianuarie a acestui an. Insa, se pare ca francezii se gandesc la o decizie radicala in ceea ce priveste gama de motorizari oferita pentru acest model!

Mai exact, producatorul francez ia in calcul varianta de a renunta complet la motorizarile diesel pentru Kadjar. Acestea ar urma sa fie scoase din gama incepand chiar cu anul urmator! Trebuie totusi sa mentionam ca deocamdata aceasta informatie nu a fost confirmata in mod oficial de niciun reprezentant al producatorului francez. Insa, publicatia de specialitate Caradisiac sustine ca informatia a venit din partea unor surse apropiate de conducerea celor de la Renault. Lasand la o parte faptul ca nu exista nicio confirmare in acest sens, pana acum nu exista nici macar un motiv pentru care s-ar fi ajuns la o asemenea decizie!

Asa cum stiti deja probabil la aceasta ora, sistemul de tractiune integrala in cazul lui Renault Kadjar era disponibil exclusiv alaturi de o motorizare diesel. In conditiile in care ambele versiuni diesel de motorizare vor fi scoase din oferta incepand cu anul urmator, nu se stie nici ce se va intampla cu tractiunea integrala. La ora actuala, doar modelele echipate cu unitatea de motorizare diesel Blue dCi de 1.7 litri si 150 de cai putere erau echipate si cu sistemul de tractiune integrala atat de dorit de unii soferi.

In cazul in care aceasta informatie se va dovedi a fi adevarata, Renault Kadjar ar urma sa mai ramana disponibil doar alaturi de motorul pe benzina TCe cu capacitate de 1.33 litri, dezvoltat impreuna cu cei de la Nissan si Daimler. Aceasta unitate de motorizare este disponibila in doua versiuni de putere, de 140 si de 159 de cai putere.
Lasand la o parte modelul Kadjar, aceeasi publicatie de specialitate sustine ca cei de la Renault vor lua o masura similara si pentru alte doua modele din portofoliu, si anume Scenic si Grand Scenic. Insa, asa cum stiti deja, cele doua modele nu pot fi achizitionate de pe piata auto de la noi din tara.

VIDEOCLIPUL ZILEI