Record de vanzari pentru Dacia dupa primele sase luni din 2019

Record de vanzari pentru Dacia dupa primele sase luni din 2019

Dacia traverseaza la ora actuala o perioada foarte buna din toate punctele de vedere, cifrele de vanzari bune inregistrate in ultimele luni incepand sa devina o normalitate pentru cei interesati de statistici. Tot despre statistici vom vorbi insa si astazi si asta pentru ca de data asta chiar avem de ce!

Grupul Renault a publicat la inceputul acestei saptamani raportul care cuprinde cifrele de vanzari inregistrate in primele sase luni ale acestui an, iar cifrele din dreptul producatorului cu sediul la Mioveni arata mai mult decat bine. Vorbim asadar despre o prima jumatate de an perfecta reusita de cei de la Dacia!

Raportul publicat de cei de la Renault ne arata ca Dacia a vandut in primele sase luni ale anului curent nu mai putin de 395.077 de unitati la nivel global, o cifra care nu este deloc de neglijat pentru un producator de aceasta talie.

Facand o comparatie cu rezultatele inregistrate la finalul lunii iunie 2018, vom observa ca cei de la Dacia se pot lauda cu o cifra de vanzari in crestere cu 4.5 procente. In primele sase luni ale anului precedent, cei de la Dacia livrasera catre clienti un numar de 378.150 de unitati. Avem in fata un record absolut reusit de producatorul roman, fiind pentru prima data cand Dacia se apropie atat de mult de pragul de 400.000 de unitati vandute in jumatate de an!

Mergem mai departe si ne uitam la vanzarile obtinute de cei de la Dacia pe plan european, acolo unde a fost inregistrat un nou record. Producatorul roman a raportat un numar de 311.024 unitati livrate catre clienti in primele sase luni din acest an.

Raportandu-ne la rezultatul inregistrat dupa primele sase luni ale anului trecut, va putem spune ca a fost inregistrata o crestere in valoare de 10.6 procente, ceea ce nu este deloc putin. Cota de piata a celor de la Dacia pe plan european a urcat, de asemenea, la un nivel record, ajungand de la 2.9% in iunie 2018 la 3.3% in iunie 2019.

Ce este interesant este ca la nivel de grup, vanzarile Renault au scazut in aceste prime sase luni ale anului cu nu mai putin de 6.7%. Grupul Renault a vandut pe plan global aproximativ 1.9 milioane de unitati, dintre care 1.2 milioane au fost livrate catre clienti europeni. In aceste conditii, rezultatele celor de la Dacia sunt cu atat mai bune si cu atat mai imbucuratoare!

VIDEOCLIPUL ZILEI