RAR inchide statiile ITP de vineri pana luni! Ce fac, de fapt, autoritatile?

RAR inchide statiile ITP de vineri pana luni! Ce fac, de fapt, autoritatile?

Registrul Auto Roman a anuntat ca statiile ITP vor fi inchise de vineri pana luni, iar acest lucru inseamna ca niciun sofer care va dori sa isi faca inspectia tehnica periodica a masinii nu va putea. Iata de ce!

Daca aveai in plan sa iti faci ITP-ul la masina vineri, trebuie sa stii ca nu vei putea! Anuntul de ultima ora a venit de la RAR, care au confirmat faptul ca statiile ITP vor fi inchise de vineri pana luni. Iata de ce se ia aceasta masura!

RAR imbunatateste sistemul informatic si inchide statiile ITP

Oficialii RAR au anuntat ca vor imbunatati si vor face un upgrade la sistemul informatic, iar din acest motiv statiile ITP vor fi inchise incepand de vineri, 13 noiembrie 2020 (ora 14:00), pana luni 16 noiembrie 2020 (ora 08:00).

Citeste si: Zece motive pentru care esti respins la ITP

Drept urmare, soferii care aveau in plan sa faca ITP-ul la masina nu vor putea, pentru ca activitatea statiilor ITP in acest interval va fi suspendata. Prestatiile ITP nu vor putea fi inregistrate in sistemul informatic, iar asta inseamna ca masinile fara inspectia tehnica periodica nu vor putea circula legal pe strazi.

Mai mult, si activitatea site-ului rarom.ro va fi suspendata, aplicatia „Istoric Vehicul”, dar si programarile. Asadar, orice sofer trebuie sa stie aceste lucruri, pentru ca politistii nu ii vor ierta de amenda.

Conform reprezentantilor RAR, operatiunile de mentenanta vor fi facute in weekend pentru a limita cat mai mult impactul asupra activitatilor. Cert este ca trebuie sa avem rabdare, pentru ca si imbunatatirile sistemului inseamna mai putine batai de cap.

Ce amenda risca soferii care nu au ITP-ul la masina?

In cazul in care nu o sa poti sa faci ITP-ul masinii, nu te sfatuim sa te aventurezi pe drumurile publice, pentru ca risti sa fii prins de Politia Rutiera si amenzile nu sunt deloc mici!

Pentru cei ce nu stiu, amenda pentru ITP-ul expirat este de 5.800 lei, iar asta duce si la suspendarea automata a inmatricularii unui vehicul. Totodata, politistii iti vor retine si certificatul de inmatriculare, adica talonul masinii, dar si placutele de inmatriculare. Vei putea lua masina de acolo doar pe o platforma, pentru ca daca te vei aventura sa conduci masina fara placute de inmatriculare, pedeapsa este si mai mare.

Daca inca nu stiai, iti mai spunem ca ITP-ul se face la 3 ani pentru masinile noi si la 2 ani pentru cele ce au o vechime de pana in 12 ani. Automobilele care depasesc varsta de 12 ani necesita o inspectie tehnica periodica in fiecare an. Cei ce conduc un taxi sau fac ride sharing (Bolt, Uber, Yango) trebuie sa faca ITP-ul la 6 luni!

Tags:
VIDEOCLIPUL ZILEI