Grupul PSA ar putea fi interesat sa achizitioneze Jaguar Land Rover

Grupul PSA ar putea fi interesat sa achizitioneze Jaguar Land Rover

Conducerea Grupului PSA si-a exprimat dorinta in mai multe randuri de a isi gasi parteneri in industria auto, ceea ce a dus in cele din urma la aparitia a tot mai multe zvonuri pe aceasta tema in presa internationala si nu numai.

Stiti cum este, atunci cand o astfel de posibilitate apare mentionata numai la nivel oficial, speculatiile incep sa circule imediat, ceea ce face ca nimeni sa nu mai stie nimic in cele din urma. De cele mai multe ori, asa cum stiti deja, cei de la PSA au fost mentionati in discutii alaturi de cei de la Fiat – Chrysler.

Asa cum probabil ca va amintiti, in urma cu ceva timp s-a vorbit despre o fuziune intre cei de la PSA si Fiat – Chrysler. Varianta a fost respinsa rapid de cei din tabara FCA, ceea ce a facut ca discutiile pe acest subiect sa fie incheiate. Insa, mai apoi, cei de la Fiat – Chrysler au anuntat ca sunt interesati in continuare de gasirea unor parteneri pe piata auto, insa atat Volkswagen, cat si Nissan s-au declarat neinteresati de acestia. In cele din urma, in luna martie s-a vorbit mai des despre un posibil parteneriat intre PSA si Fiat – Chrysler in vederea dezvoltarii masinilor electrice.

Ei bine, au mai trecut cateva zile si acum avem niste declaratii oficiale pe acest subiect. Declaratii care, din nou, mai mult ne baga in ceata decat sa ne lamureasca cu privire la ceea ce se va intampla in viitorul apropiat din acest punct de vedere. Carlos Tavares, CEO-ul Grupului PSA, a declarat in urma cu doar putin timp ca brandul pe care il conduce “nu se concentreaza la acest moment pe negocierea unui parteneriat cu cei de la Fiat – Chrysler”.

Mai mult decat atat, Tavares subliniaza ideea ca pe masa exista mai multe oprtunitati pentru cei de la PSA, la acest moment, aceste posibilitati fiind analizate.

Conform zvonurilor care au aparut deja in presa britanica, Carlos Tavares este interesat acum de cei de la Jaguar Land Rover, in acest caz luand in discutie o eventuala achizitie sau chiar o fuziune.

Asa cum stim deja, Tavares a declarat si in trecut ca ar fi bucuros sa aiba marci premium in portofoliu, singura conditie fiind aceea ca acestea sa nu dea peste cap activitatea grupului. Totusi, Tavares a declarat deja ca deocamdata nici macar nu s-au pus in discutie aceste idei, negocierile nefiind inca pornite.

VIDEOCLIPUL ZILEI