Prototipurile Defender au parcurs 1.2 milioane de kilometri in sesiuni de testare organizate in conditii extreme

Prototipurile Defender au parcurs 1.2 milioane de kilometri in sesiuni de testare organizate in conditii extreme

Finalul anului trecut ne aducea in prim plan primele fotografii oficiale publicate de cei de la Land Rover cu viitoarea generatie de modele Defender, fotografii care au incins rapid spiritele printre pasionatii marcii.

A trecut ceva timp de atunci si se pare ca cei de la Land Rover vor sa ne readuca in atentie modelul Defender, publicand acum cateva noi fotografii realizate in timpul sesiunilor de teste desfasurate in ultima perioada. Asa cum probabil ca stiti deja, noua generatie de modele Land Rover Defender va fi lansata in cursul acestui an, urmand ca debutul comercial sa aiba loc in 2020. Pana atunci insa, haideti sa vedem ce noutati putem observa in aceste fotografii recent publicate!

Conform comunicatului de presa care insotea fotografiile pe care le puteti vedea, cei de la Land Rover ne anunta ca prototipurile Defender au parcurs pana la ora actuala nu mai putin de 1.2 milioane de kilometri in conditii extreme in timpul acestor sesiuni de teste mentionate in randurile anterioare. Spre exemplu, sesiunile de teste au inceput intr-un climat arid, acolo unde temperaturile de peste 50 de grade Celsius si praful erau la ordinea zilei.

Apoi, prototipurile Defender au avut de infruntat temperaturile de minus 40 de grade Celsius din zonele nordice ale Batranului Continent. Totodata, noile masini Defender au urcat chiar la altitudini de peste 3.000 de metri in regiunile din Colorado, Statele Unite. Bineinteles, comportamentul dinamic a fost indelung testat pe Iadul Verde de la Nurburgring. Asadar, vorbim despre niste sesiuni de teste complete, care nu au lasat niciun detaliu tehnic sa le scape celor care au facut verificarile de rigoare.

Nick Rogers, directorul executiv Land Rover, a facut si cateva scurte declaratii despre situatia actuala, declarandu-se entuziasmat de felul in care s-a comportat Defender pe parcursul sesiunilor de teste la care a fost supus. Dupa “1.2 milioane de kilometri parcursi pe toate tipurile de teren si in conditii extreme”, Rogers spune ca producatorul s-a asigurat ca “viitorul Defender este cel mai rezistent si cel mai capabil Land Rover de pana acum”.

Conform ultimelor informatii, prototipurile Defender vor avea de trecut in perioada urmatoare o noua sesiune de teste, organizata de aceasta data in Kenya. Astfel, un prototip va fi testat in Rezervatia Borana, proiectul avand legatura cu parteneriatul intre Land Rover si organizatia non-profit Tusk Trust. Misiunea modelului va fi aceea de a transporta provizii in regiunile cele mai greu accesibile din rezervatie.

VIDEOCLIPUL ZILEI