Program Rabla Plus 2021: care va fi valoarea ecotichetului

Program Rabla Plus 2021: care va fi valoarea ecotichetului

Dupa succesul din 2020, Guvernul Romaniei se pregateste pentru Programul Rabla 2021. Iata care va fi valoarea ecotichetului Rabla Plus 2021.

Daca nu ai apucat sa cumperi o masina prin Programul Rabla in anul 2020, atunci avem vesti bune pentru tine, pentru ca Guvernul Romaniei pregateste editia pentru anul 2021. Iata care va fi valoarea ecotichetului Rabla Plus 2021.

Cand va incepe Programul Rabla 2021?

Mai intai, haideti sa vedem cand va incepe Programul Rabla 2021, pentru ca daca vrei sa iti cumperi o masina trebuie sa stii si cat mai ai de asteptat pana atunci.

Citeste si: Cat a ajuns sa coste kilogramul de fier vechi si cati bani ai putea lua daca iti duci masina la un centru ce colectare a fierului

Ei bine, Programul Rabla 2021 va incepe in luna martie a anului viitor, iar asta inseamna ca mai sunt nu mai putin de 5 luni pana atunci. Drept urmare, poti incepe sa economisesti bani pentru viitoarea masina.

Nu uita ca pentru a cumpara o masina noua prin Programul Rabla este nevoie ca automobilul pe care il casezi sa aiba o vechime minima de 8 ani. Mare atentie, masina trebuie sa fi fost inmatriculata timp de 8 ani in Romania, adica cel tarziu la 31.12.2012.

Nu cumpara o masina veche ce a fost adusa recent in tara, pentru ca nu vei putea obtine un tichet pentru Programul Rabla la casarea acesteia.

Ce valoarea va avea un ecotichet in Programul Rabla 2021?

Conform autoritatilor, Programul Rabla a fost un succes in acest an si nu mai putin de 4.000 de masini au fost achizitionate folosind subventiile guvernamentale, iar 3.600 dintre acestea au fost masini electrice.

Ion Vasile, vicepresedintele Administratiei Fondului pentru Mediu (AFM) a declarat ca in urmatorii patru ani, Programul Rabla va fi regandit, insa nu a oferit detalii suplimentare.

Cert este ca pentru anul 2021, bonusul acordat pentru masinile electrice, nu va scadea. Drept urmare, valoarea ecotichetului pentru anul viitor este tot de 45.000 lei sau 9.200 euro.

Ion Vasile a mai adaugat ca va oferi mai multe detalii in momentul in care proiectl va fi gata. Acesta a mai spus ca pachetul va cuprinde finantarea pentru autoturisme, dar si partea de infrastructura.

Daca inca nu stiai, iti spunem ca pentru a obtine reducerea de 45.000 lei, adica acel ecotichet, trebuie sa cumperi o masina 100% electrica. Poti obtine un ecotichet in valoare de 20.000 lei daca optezi pentru cumpararea unei masini plug-in hybrid, ale carei emisii de dioxid de carbon sunt mai mici sau egale cu 50 g CO2/km.

Totusi, suma de casare va ramane de 6.500 lei si poate fi majorata cu 1.000 de lei daca alegeti sa cumparati o masina al carei prag de emisii se afla sub valoarea de 96 g CO2/km.

VIDEOCLIPUL ZILEI