Lipsa cutiilor de viteze opresc temporar productia lui Peugeot 308

Lipsa cutiilor de viteze opresc temporar productia lui Peugeot 308

Oficialii celor de la Peugeot s-au vazut nevoiti sa opreasca temporar productia lui 308 din cauza faptului ca nu mai au cutii de viteze. Se pare ca cererea de masini este atat de mare incat a depasit capacitatea de productie a cutiilor de viteza. Ce-i drept, stim deja ca Peugeot 308 este unul dintre cele mai vandute modele ale producatorului.

Spre exemplu, anul trecut, s-au vandut nu mai putin de 160.000 de unitati. Chiar si asa, lipsa cutiilor de viteze pare o problema destul de serioasa daca s-a ajuns la intreruperea productiei. Si se pare ca vor mai fi intreruperi si in perioada urmatoare, ceea ce va cauza si anumite pierderi.

Cutiile de viteze manuale pentru modelele Peugeot 308 sunt produse la uzina constructorului de la Valenciennes, uzina care are o capacitate de productie de maximum 2.400 de unitati pe zi.

Daca cererea pentru modelul Peugeot 308 se pastreaza la acelasi nivel, capacitatea uzinei ar trebui sa creasca pana la aproape 3.000 de unitati pe zi. In caz contrar, Peugeot va pierde aproape 500 de unitati in fiecare zi in care productia va fi sistata. Iar asta se va traduce automat si in pierderi din punct de vedere financiar.

Insa, ce este interesant este ca problema nu este una tocmai noua, ba chiar din contra. Problema capacitatii de productie mica de la uzina de la Valenciennes era cunoscuta pana la varful Grupului PSA. Ba chiar, Carlos Tavares a vizitat uzina in urma cu putin timp.

Insa, decizia lui a fost de a nu face investitii la aceasta uzina pentru a creste capacitatea de productie. Tavares nu era inca sigur de cererea pentru Peugeot 308, drept pentru care nu a vrut sa riste. Insa, se pare ca cererea pentru acest model ramane in continuare la cote inalte.

Acum, oficialii companiei au constientizat problema si si-au dat seama ca nu exista o posibilitate de a rezolva problema de pe o zi pe alta. In aceste conditii, oficialii Grupului PSA au anuntat ca, in urmatoarea perioada, este posibil ca mai multe uzine sa se confrunte cu sistari temporare de productie.

Oficialii Grupului PSA sunt optimisti in continuare si spun ca vanzarile din a doua jumatate a anului nu vor fi afectate de aceste opriri ale productiei. Insa, cu siguranta o astfel de masura nu poate fi buna pentru cei de la PSA. Ramane de vazut cum va evalua situatia si ce fel de masuri vor lua cei din conducere pentru a o rezolva.

VIDEOCLIPUL ZILEI