Prea multe Toyota Camry si Honda Civic pentru americani

Prea multe Toyota Camry si Honda Civic pentru americani

Productia modelelor Toyota Camry si Honda Civic, cele mai vandute masini din clasele medie si compacta in Statele Unite ale Americii, ar putea fi redusa, pentru ca stocurile sunt tot mai mari, de la o zi la alta, sustine RBC Capital Markets.

Modelul Camry si-a depasit nivelul mediu de stoc in luna iunie, iar Honda Civic l-a depasit si mai mult. Cele doua masini sunt singurele din alte 14 studiate despre care specialistii cred ca s-ar putea confrunta cu aceasta problema in Statele Unite ale Americii. General Motors Co., Ford Motor Co. si Chrysler Group LLC si-au crescut cota de piata in primele sase luni ale anului, pentru prima data in ultimii 20 de ani cand toate cele trei companii au parte de crestere.

In schimb, modelele Chevrolet Cruze si Ford Fusion sedan, care conduc in topul vanzarilor in Detroit, ar putea avea nevoie de productie suplimentara, pentru ca dealerii nu mai fac fata cererii. “Toyota face tot ceea ce este posibil ca sa sustina cel mai bine vandut model al sau in fata concurentei acerbe. “, scriu cei de la RBC Capital Markets.

“Productia noastra este flexibila si este bazata pe cererea clientilor”, a declarat un purtator de cuvant al Honda. Producatorul nu are vanzari de flote si estimeaza ca 98% din productia sa ajunge la cumparatori individuali.

VIDEOCLIPUL ZILEI