Porsche 911

Porsche 911 „monumental”, prezent la Goodwood Festival of Speed 2013

Goodwood onoreaza una dintre cele mai versatile si mai populare masini sport din lume – Porsche 911 – ca fiind cea mai reprezentativa masina sport coupe din 1963 si pana in 2013.

Masina a iesit din nou in evidenta in cadrul Festival of Speed din perioada 11-14 iulie. Timp de cinci decenii, 911 a devenit emblematic pentru brandul Porsche. Foarte putine masini din lume au in spate o traditie atat de lunga ca cea a lui Porsche 911. Aceasta a fost preferata pasionatilor de masini sport din intreaga lume, inca de la debutul sau, ca model 901, la IAA International Auto Show, Frankfurt, in septembrie 1963.

Astazi, Porsche 911 este considerat de multi fani devotati ca fiind emblema masinilor sport la nivel global. De asemenea, este centrul de referinta si pentru toate celelalte serii Porsche. Producatorul de automobile va fi prezent la Festival of Speed 2013 cu exemple din fiecare din cele  sapte generatii.

Inca de la inceput, masina a participat la toate circuitele de curse si la etapele de raliu din toata lumea, castigandu-si reputatia de masina rapida si de incredere. De fapt, doua treimi din cele 30.000 de victorii la curse castigate de Porsche pana in prezent au fost inregistrate de 911. La acest concurs, la volan vor sta mai multi piloti celebri care au o afinitate pentru Porsche, inclusiv Hans-Joachim Stuck, de doua ori castigator la Le Mans.

VIDEOCLIPUL ZILEI