Oare asa va arata noua generatie Skoda Octavia? Imagini virtuale...

Oare asa va arata noua generatie Skoda Octavia? Imagini virtuale…

Acum cateva luni, un artist plastic a incercat sa sa „deseneze” viitorul modelului Skoda Octavia, oferind a patra generatie a masinii intr-o caroserie practica break.

De atunci, am vazut mai multe imagini spion cu masina, ba chiar si cateva prototipuri cu caroserie completa la vedere. Asta a fost si motivul pentru care un artist rus a decis sa recreeze masina digital, ajungand la viitoarea Octavia IV.

Daca toate imaginile spion pe care le-am vazut pana acum ne-au prezentat un break, rezultatul designerului rus ne vorbeste despre un hatchback.

Revenind la declaratiile oficiale, Skoda a promis deja ca va urma aceeasi reteta, ceea ce inseamna o silueta de sedan si un finisaj spate de hatchback. Poate de aceea, imaginile virtuale nu ni se par atat de sofisticate, ceea ce ne impresioneaza fiind farurile mai subtiri, care au un look imprumutat de la actuala generatie.

Si pentru ca suntem la acest capitol, luminile de ceata par sa fie imprumutate de la noua generatie Superb, modelul de top Skoda beneficiind de lumini orizontale LED pe bara frontala.

Pe partea din spate, stopurile se extind, in premiera, pe toata latimea portbagajului si au o configuratie similara cu cea pe care am intalnit-o pe Scala, dar mai mari pentru a se potrivi gabaritului masinii.

In plus, e foarte posibil ca noua generatie Octavia sa fie urmatoarea masina a marcii din Mladá Boleslav care sa renunte la sigla corporate in favoarea literelor „SKODA”, exact ca pe Superb, Scala sau Kamiq.

Designerul rus propune si niste guri false de iesire pentru sistemul de esapament, elemente pe care le intalnim din ce in ce mai mult in designul masinilor recente, dar speram ca pe modelul real si acestea sa fie adevarate.

Skoda a anuntat deja ca va prezenta oficial noua generatie Octavia spre finalul acestui an, asa ca e foarte posibil sa ne intalnim cu masina chiar in septembrie, la Frankfurt Motor Show in September.

VIDEOCLIPUL ZILEI