Noul Ford Focus ST atrage tinerii cumparatori

Noul Ford Focus ST atrage tinerii cumparatori

La un an de la lansarea pe piata a modelului Focus ST, vedem ca performanta automobilului are succes si atrage tinerii cu dare de mana in showroom-urile Ford.

Pana in luna octombrie, vanzarile Focus ST au fost de 12.000 de unitati, cele mai mari cereri fiind in Detroit, Los Angeles, Houston si Orlando. Printre cumparatori, aproape doua treimi, 65%, au schimbat o alta marca de automobil pentru a-si achizitiona un Ford – cel mai mare procentaj de pana acum, pe care Ford il detine datorita unui model non-hibrid.

Cele mai schimbate marci sunt Honda, Chevrolet, Mazda si Toyota. De asemenea mare parte din cumparatorii Ford ST sunt tineri, 32% sub 35 de ani, comparativ cu cele 22 de procente ale detinatorilor de marci non-Focus.

Mai mult, modelul Focus ST, influenteaza si vanzarile altor modele Ford, determinand oamenii sa vina in showroom, si astfel avand ocazia sa vizualizeze intreaga oferta, urmatoarele pe lista fiind modelul Fusion sedan sau Escape, a declarat John Felice, Vicepresedinte de Vanzari si Marketing SUA, urmarind listelor reprezentantilor de vanzari. „In fond, am sperat acest efect de halou pentru celelalte autoturisme Ford atunci cand am investit in Focus ST”, adauga el.

Recent, a fost lansat Ford Fiesta ST, al doilea model al gamei dupa Focus ST. Cu un motor de 1,6 l EcoBoost care produce 197 de cai-putere si un consum destul de mic, se pare ca nu are concurenta avand in vedere raportul calitate-pret.

Focus ST, primul automobil performant Ford disponibil la nivel mondial, integreaza tehnologii diverse si avansate, indisponibile anterior clientilor din America de Nord.

Combinatia acestor tehnologii intr-un model compact sport ofera un echilibru unic de performante, control, rafinament si stil, ceea ce propulseaza modelul Focus in cea mai completa gama de autovehicule compacte vandute in America de Nord.

VIDEOCLIPUL ZILEI