Nissan a produs 10 milioane de masini la Sunderland in 33 de ani de activitate

Nissan a produs 10 milioane de masini la Sunderland in 33 de ani de activitate

Nissan a facut recent un anunt important cu privire la uzina sa din Sunderland, Marea Britanie, conform caruia productia totala a ajuns la pragul de 10 milioane de masini iesite pe portile fabricii. Toate aceste 10 milioane de masini au fost produse incepand cu anul 1986, an in care uzina de la Sunderland a celor de la Nissan si-a inceput activitatea.

Asadar, vorbim despre nu mai putin de 33 de ani in care au fost produse aceste zece milioane de masini. Daca facem o socoteala, ne vom da seama ca cei de la Nissan au produs aici o masina la fiecare doua minute, ceea ce este cu adevarat impresionant!

Conform informatiilor oferite de cei de la Nissan, unitatea cu numarul 10.000.000 a fost un exemplat Qashqai, in echiparea Tekna si vopsit in nuanta Vivid Blue. Modelul Qashqai este unul extrem de important pentru cei de la Nissan, contribuind intr-o proportie uriasa la atingerea acestei borne impresionante.

Mai exact, nu mai putin de 3.4 milioane din cele 10 milioane de masini produse la uzina din Sunderland de-a lungul timpului au fost modele Qashqai. Qashqai se bucura in continuare de succes pe piata, ceea ce inseamna ca va contribui in continuare la succesul fabricii producatorului nipon din Marea Britanie!

Topul celor mai produse masini in uzina celor de la Nissan din Sunderland continua cu modelul Micra, model care a fost dezvoltat in aproximativ 2.4 milioane de unitati! Asa cum probabil ca stiti deja, in cadrul uzinei de la Sunderland, cei de la Nissan mai produc la ora actuala decat trei modele, si anume Qashqai, Juke si Leaf. Nissan Leaf este la acest moment unul dintre cele mai apreciate modele electrice de pe piata europeana, ceea ce inseamna ca si acesta contribuie din plin la productia totala ridicata a celor de la Nissan in cadrul uzinei din Sunderland.

Conducerea celor de la Nissan a mentionat ca uzina din Sunderland numara la ora actuala nu mai putin de 7.000 de angajati, fara de care aceasta cifra de productie de 10 milioane de unitati nu ar fi fost posibila.

Orice am vrea sa spunem, performanta in materie de productie a constructorului nipon este fara doar si poate impresionanta. Si nu numai cifra de productie, ci ritmul de productie inregistrat in aceasta uzina de-a lungul timpului. Asa cum spuneam si mai devreme, in cadrul acestei uzine, timp de 33 de ani, a fost produs cate un autovehicul la fiecare doua minute!

VIDEOCLIPUL ZILEI