Morgan planuieste mai multe modele sport inspirate de anii '60

Morgan planuieste mai multe modele sport inspirate de anii ’60

Morgan Motor Company este una dintre cele mai longevive companii din lume, producatoare de automobile, urmand sa sarbatoareasca 110 ani in 2019. Mai mult, producatorul a trecut prin razboaie, a rezistat competitorilor si inca mai lanseaza masini si in zilele noastre.

Designul clasic si felul in care isi construieste masinile face din Morgan o marca unica in zilele noastre, dar producatorul britanic este constient ca trebuie sa-si modernizeze produsele. Nu cu mult, poate un deceniu sau doua.

Pregatita pentru lansare pe la mijlocul anului 2020, masina noua despre care vorbim in acest articol va avansa, ca design, din anii ’30-’40 in anii ’60.

Conform presei de specialitate, acest nou model va fi disponibil in doua versiuni, coupe si decapotabila, iar caroseria va beneficia de mult mai multe curbe, asta daca ne luam si dupa cateva desene deja pe piata.

Designul va fi influentat, fara indoiala, de modelul Morgan Plus 4 Plus din 1963, masina care a insemnat si tentativa celor de la Morgan de a intra in epoca moderna a automobilului.

Morgan este faimos pentru lucrul cu lemnul si multe dintre modelele sale au lemn in constructie, dar nici sasiul de metal nu reprezinta o noutate pentru companie. Se pare, insa, ca aceasta masina va beneficia de un sasiu special cu aluminiu, pentru rigiditate si versatilitate, platforma care va fi folosita pe mai multe versiuni.

In plus, modelul clasic despre care vorbim va fi prezentat oficial, ca masina aniversara, in anul ce vine.

Cat despre marirea numarului de clienti, Morgan trebuie sa se schimbe in timp si la alte capitole, dupa ce si-a oferit masinile, pentru multa vreme, cu acelasi motor BMW de 4,8 litri. In acest moment, BMW a renuntat la propulsorul de care vorbim, asa ca si Morgan exploreaza diverse alternative, cel mai probabil unele turbo.

Sa nu uitam ca Morgan s-a bucurat de cel mai bun an de vanzari din cei 109 de existenta, asa ca alegerea unui nou motor este, acum, extrem de importanta. Presa de specialitate speculeaza ca ar putea fi vorba despre un propulsor turbo in sase cilindri de 350 de cai putere.

Morgan a incercat sa ne ofere o idee a viitorului in 2010, cu conceptul Morgan Eva GT, prezentat la concursul de eleganta de la Pebble Beach. Dupa acest eveniment, nu am mai auzit nimic despre acest 2+2 al marcii de familie condusa de Charles Morgan vreme de aproape un deceniu, dar au existat unele dicutii publice despre viitorul masinilor sale.

VIDEOCLIPUL ZILEI