Pana in anul 2020 Morgan va oferi o versiune hibrida pentru fiecare model al sau

Pana in anul 2020 Morgan va oferi o versiune hibrida pentru fiecare model al sau

Morgan nu este un producator auto care are de gand sa „taie” avantul tehnologic, intreaga compania fiind focusata sa pastreze vechiul mod de construire al autovehiculelor si vor, ca pe viitor sa puna trenuri de rulare hibride si electrice pe masinile lor clasice.

Ei sunt pe cale se dezvolte noi proiecte si tehnologii pentru a lansa o gama extinsa de masini hibride. Reprezentantii Morgan au declarat ca au obtinut finantare, in valoare de 2 milioane de lire, pentru a dezvolta tehnologii noi ale trenurilor de rulare, si vor conduce un proiect de 6 milioane de lire, in colaborare cu alte doua mari companii britanice, Delta Motor si Potenza Technology.

Ei au format un consortiu cu cele doua companii renumite pentru experienta lor in dezvoltarea de inalta clasa a propulsoarelor electrice. Consortiul a obtinut finantare de la Advanced Propulsion Centre, organism care apartine de Guvernul Marii Britanii si, se pare ca aceste noi variante vor fi oferite clientilor incepand cu 2019.

Pana la sfarsitul deceniului, scopul companiei este de a oferi variante hibrid intregii game de masini pe care le produc. Bineinteles, ca aceasta nu este prima data cand tehnicienii de la Morgan ofera variante electrice, compania prezentand in 2008, conceptul LifeCar.

LifeCar este alimentat de o celula de combustibil care este dimensionata pentru a satisface cerinta continua de incarcare pentru drumul de croaziera. Masina este bazata pe Morgan Aero 8 si, ca si design, este o imbinare perfecta intre modern si stilul retro, atat de cunoscut printre britanici. Conceptul are ca baza de alimentare hidrogenul, care atunci cand arde emana doar apa pura.

In anul 2012 Morgan a prezentat prototipul PlusE cu propulsor electric furnizat de Zytek. PlusE este o masina de epoca electrica, construita in totalitate din aluminiu. Are un motor electric de 94 cai putere si o transmisie manuala cu cinci viteze.

Noutatea celor de la Morgan este EV3, care a fost lansat acum cateva luni. EV3 este un roadster electric de doar 550 kilograme care are o autonomie de 241 kilometri si incarcare rapida in doar patru ore.

Avand in vedere toate modelele prezentate in ultimul timp de catre Morgan, se pare ca si in viitor vom avea surprize placute. Desi nici unul dintre modelele prezentate mai sus nu au ajuns inca in productie, noua nu ne ramane decat sa asteptam….poate de data aceasta vom vedea strazi astfel de vehicule.

VIDEOCLIPUL ZILEI