Britanicii de la Morgan au lansat noul Plus Four

Britanicii de la Morgan au lansat noul Plus Four

Dupa ce la sfarsitul saptamanii trecute am putut vedea o prima imagine care anunta lansarea unui model nou, Morgan a prezentat in cele din urma noul Plus Four, succesorul lui Plus 4. Haideti sa vedem ce surprize ne-au fost pregatite!

Constructorul britanic a lansat noul Plus Four, un model care are la baza o arhitectura din aluminiu si care este echipat co unitate de motorizare turbo cu capacitate de 2.0 litri. La fel ca si pana acum, echiparea tehnica a fost imprumutata din gama BMW, noul Morgan Plus Four fiind echipat cu un propulsor pe benzina capabil sa dezvolte 258 de cai putere si un cuplu maxim de 400 Nm.

Standard, resursele vor fi gestionate prin intermediul unei cutii manuale cu sase trepte, insa cei interesati pot opta in cele din urma pentru o cutie automata cu opt trepte.

Tehnologie BMW pentru noul Morgan Plus Four

Chiar daca vorbim despre aceleasi caracteristici tehnice pe care le stim de la versiunea BMW 330i, cei de la Morgan sustin ca au imbunatatit raspunsul propulsorului printr-un update adus unitatii de control.

Citeste si: Cum arata primul BMW full electric din istorie. A fost construit in 1972

De asemenea, oficialii producatorului de nisa ne mai spun ca au introdus pe consola centrala un buton special prin intermediul caruia motorul poate trece in modul Sport Plus.

Datorita noii arhitecturi CX – Generation, introdusa pentru prima data in anul 2019 pe modelul Plus Six, masa totala a acestui model este destul de scazuta, de doar 1.009 kilograme.

Ei bine, haideti sa vedem si care sunt cifrele de performanta cu care se lauda acest nou Morgan Plus Four in actualele conditii tehnice pe care le-am descris in randurile anterioare.

Performante si pret pe masura

Astfel, producatorul britanic de nisa ne vorbeste despre o acceleratie de la 0 la 100 km/h care este posibil de realizat in numai 4.8 secunde. Pentru cei care vor alege transmisia manuala, acest sprint de la 0 la 100 km/h va putea fi insa realizat in 5.2 secunde. Totodata, viteza maxima in cazul acestui model este de 240 km/h, ceea ce nu este chiar rau!

Acestea fiind spuse, trebuie sa mai mentionam ca oficialii producatorului britanic au tinut sa precizeze ca in Marea Britanie listele de comenzi pentru noul Plus Four sunt deja deschise, cei interesati putand face deja primul pas spre achizitionarea acestui model.

Daca va intrebati care este pretul la care se vinde acest nou model al celor de la Morgan, ei bine, aflati ca vorbim despre un pret de pornire de aproape 72.500 de euro.

VIDEOCLIPUL ZILEI