Morgan va lansa la Salonul Auto de la Geneva noua masina complet electrica EV3

Morgan va lansa la Salonul Auto de la Geneva noua masina complet electrica EV3

Cel dintai model complet electric al companiei Morgan este gata de a fi lansat la Salonul Auto de la Geneva, din luna martie. Britanicii au anuntat mai de mult ca au de gand sa lanseze variante de masini electrice, si se pare ca au reusit. Morgan EV3 este aproape gata de a intra in productie! Masina britanicilor a fost prezentata prima data vara trecuta la Goodwood Festival of Speed, sub forma unui prototip si era destinat atragerii de clienti tineri, traditionalisti ai brandului care sunt in cautare de versiuni hibride si electrice.

Morgan EV3 este bazat pe Morgan 3 Wheeler, si va fi prima masina de productie care va iesi pe poarta fabricii Malvern. Primele testari ale lui Morgan in privinta masinilor electrice s-au intamplat in 2011, cu masina Plus E concept, care s-a dovedit a fi prea grea si din aceasta cauza, ea sacrifica placerea de a conduce si performantele.

EV3 va intra in vanzare, conform declaratiilor reprezentantilor companiei, in vara acestui an. Morgan EV3 are o autonomie de 240 kilometri cu o singura incarcare a bateriilor iar succesul sau se bazeaza pe faptul ca este usoara. In forma de prototip EV3 cantareste 430 kilograme, ceea ce inseamna o reducere semnificativa de la greutatea standard de 525 kilograme al unui 3 Wheeler.

Motorul electric este fabricat de Potenza iar bateriile litium-ion se incarca complet in patru ore. Autoturismul prezentat la Goodwood a fost, conform declaratiilor directorului de design Jonathan Wells, un prototip complet dar nu intruchipa stylingul final al masinii, ceea ce Welles descrie ca fiind inspirata din seria Back to the Future.

Tot Jonatha Wells a declarat ca soferii vehiculului standard 3Wheeler se pot adapta usor la EV3 avand in vedere ca distributia greutatii este similara si manevrabilitatea este de asemenea asemanatoare.

Asadar, noua masina electrica a celor de la Morgan este, dupa declaratiile specialistilor, una dintre cele mai intereseante masini de pe piata si, probabil va avea succes mai ales pe piata din Marea Britanie. Ca sa demonstreze si ei succesul pe care il asteapta, compania Morgan a declarat ca deja au primit primele 10 comenzi pentru noua lor masina

VIDEOCLIPUL ZILEI