Ministerul Mediului a dat noi detalii despre Taxa Auto 2019! Ce spune despre formula de calcul!

Ministerul Mediului a dat noi detalii despre Taxa Auto 2019! Ce spune despre formula de calcul!

Noua Taxa Auto din Romania pune mari probleme guvernatilor si in ciuda faptului cau au loc intalniri in fiecare saptamana nu se poate decide nimeni asupra ei.  Gabriela Gavrilescu, Ministerul Mediului, a anuntat ca lucrurile ar putea sa se finalizeze peste aproximativ o luna sau doua.

Vice-premierul tarii a facut o declaratie ampla in care a incercat sa explice de ce se tot amana Taxa Auto si cand ar putea de fapt sa fie rezolvata aceasta problema. Gavrilescu a anuntat ca se cauta o varianta care sa nu poata fi atacata in instant si incercara sa creeze o lege pe intelesul tuturor, astfel incat sa nu existe probleme.

Gavrilescu nu a anuntat o data exacta si nu a facut vreo promisiune certa, insa a pus accentual pe faptul sunt anumite formule de calcul dificile pe care urmeaza sa le puna in aplicare grupul care discuta acest proiect extreme de important si apasator.

Ministerul Mediului a declarat ca nu a fost deocamdata gasit formula potrivita care sa nu fie atacata in instant si nu a putut aproba formuelele care i-au fost propuse pana in acest moment, deoarece o crestere substantial nu poate fi suportata de anumite persoane care nu au un venit mare si au o masina veche

Pentru calcularea noii Taxe Auto  se iau in calcul masurator facute de Agentia Nationala de Protectia Mediului, de Institutul National de Sanatate Publica, fiind implicati si cativa specialisti din industria masinilor, dar si personal de la Registrul Auto Roman.

Taxa auto a fost prima data introdusa in tara noastra in ianuarie 2007, adica in momentul in care a aderat Romania la Uniunea Europeana. In 2009, taxa auto a fost modificata, iar Guverul a decis atunci sa reduca valoarea ei drastic, iar din 2012 a a devenit obligatorie si la reinmatricularea masinilor inregistrate in Romania inainte de 2007.

Taxa a fost insa suspendata de pe 30 ianuarie 2012 pana la finalul anului respectiv, iar cei care au platit deja taxa au primit banii inapoi. In primvara lui 2013 a fost introdusa taxa de timbru mediul pentru masini, calculata exclusiv pe baza emisiilor de CO2, dar si ea a fost eliminata in 2017, fiind printre cele 102 taxe nefiscale eliminate la momentul respectiv de cei aflati la conducerea Guvernului roman.

Ramane de vazut daca pana la inceputul primaverii vom avea o Taxa Auto in Romania sau vom mai astepta cateva anotimpuri.

VIDEOCLIPUL ZILEI