Ce spuneti despre un Mercedes-Benz X63 AMG?

Ce spuneti despre un Mercedes-Benz X63 AMG?

Mercedes-Benz a dezvaluit la inceputul acestei saptamani noul Concept X-Class, model utilitar care va fi lansat la sfarsitul anului viitor, dar fanii deja ne-au aratat versiunea AMG a viitorului vehicul utilitar. Desigur, sansele sa vedem un astfel de model sunt destul de mici, insa haideti sa vedem ce ofera versiunea concept.

Mercedes Benz X-Class este primul pick-up de dimensiuni medii din portofoliul producatorului german si este pregatit sa cucereasca un nou segment de piata. Prezentarea viitorului model a avut loc in cadrul unui eveniment special organizat la Stockholm.

Conceptul X-Class ne-a fost prezentat de germani in doua versiuni: Stylish Explorer, respectiv Powerful Adventurer. Chiar daca vorbim despre un viitor pick-up utilitar, X-Class ne-a fost prezentat intr-o infatisare eleganta, pastrand vie imaginea clasica cu care ne-au obisnuit modelele producatorului german. Asa cum era de asteptat, modelul prezinta o alura masiva care inspira putere si incredere ca este in stare sa faca fata provocarilor de orice fel.

Venind vorba despre putere, va spunem ca viitorul X-Class va fi capabil sa transporte o masa maxima de pana la 1.1 tone, in timp ce remorca pe care o poate tracta poate avea pana la 3.5 tone. Versiunea X-Class Stylish Explorer pare a fi o versiune mai light a modelului, destinata celor care il vor folosi mai mult in mediul urban. Pe acest model, eleganta si rafinamentul de care vorbeam mai devreme isi fac simtite mai bine prezenta.

Asa cum indica si numele, Powerful Adventurer se adreseaza celor care isi doresc o utilitara capabila sa faca fata cu brio in conditii off-road. Aceasta versiunea ofera de asemenea si un troliu si este echipata cu pneuri speciale, cu o garda la sol ridicata si un kit special de protectie realizat din fibra de carbon.

Specialistii germani de la Mercedes au acordat o atentie sporita si habitaclului interior, pastrand numeroase elemente pe care le putem regasi la modelele recent lansate. Intr-un cadru interior care denota luxul si rafinamentul, viitorul X-Class va fi dotat cu un sistem multimedia de ultima generatie.

Producatorul german a echipat X-Class si cu numeroase sisteme de siguranta printre care si un sistem care permite supravagherea masinii de la distanta prin intermediul unei aplicatii mobile.

In ceea ce priveste motorizarea viitorului X-Class nu se stiu foarte multe detalii, insa se pare ca versiunea de top va fi echipata cu o unitate de motorizare V6 diesel care va beneficia de o transmisie a cuplului motor la toate cele patru roti prin intermediul sistemul 4Matic.

Viitorul Mercedes X-Class va fi lansat la sfarsitul anului viitor si va fi produs la fabrica Nissan din Barcelona. Principalele piete pe care va ajunge sunt cele ale Europei, Rusiei, Australiei, Africii de Sud, Americii de Sud si Mexicului.

VIDEOCLIPUL ZILEI