Mercedes-Benz intra in lumea pick-up-urilor cu X-Class Concept

Mercedes-Benz intra in lumea pick-up-urilor cu X-Class Concept

Mercedes-Benz a dezvaluit astazi X-Class Concept, o mica previzualizare a viitorului pickup de marime medie. Reprezentantii companiei au confirmat, asadar, toate zvonurile care au tot circulat in presa, dar inca nu au dezvaluit modelul final de productie ci doar masina concept. Ea se numeste, asa cum v-am spus deja Mercedes-Benz X-Class si va imparti aceeasi platforma cu Nissan NP300 Navara.

Se pare ca planurile celor de la Mercedes-Benz sunt unele mari, daca este sa ne luam dupa pietele spre care se va indrepta noua lor masina. Este vorba despre America Latina, Australia, Africa de Sud si, evident ca Europa. Mercedes-Benz X-Class va iesi pe piata anul viitor, spre sfarsit, si va adauga, conform speculatiilor facute de presa din strainatate, un plus de lux segmentului de pick-up-uri de marime medie.

Modelul se anunta a fi unul interesant, si suntem convinsi ca germanii vor atrage noi clienti, pentru ca, probabil asta a fost si ideea. Producatorul a prezentat, intr-un eveniment care a avut loc la Stockholm, Suedia, doua variante ale modelului: X-Class Concept Powerful Adventurier si X-Class Concept Stylish Explorer.

Prima versiune este una dedicata celor care adora off-road-ul, iar cea de-a doua este destinata celor care au mai multe drumuri prin oras. In timp ce X-Class Concept Powerful Adventurer este un off-road concentrat pe un design care subliniaza faptul ca un camion ce poarta steaua in trei colturi va fi in continuare dur, X-Class Elegant Explorer ne prezinta un rafinament prin care Mercedes-Benz va iesi in evidenta in fata rivalilor de pe piata.

Mercedes-Benz X-Class Concept are un design indraznet in partea frontala. Farurile subtiri cu LED ii dau un aspect sportiv, ceea ce este un pic mai neconventional in acest segment. Grila radiatorului este supradimensionata si detine imensa emblema a brandului.

In interior, diferentele fata de sora de platforma Navara, se observa inca de la prima privire. Masina emana un aer modern si beneficiaza de materiale de calitate inalta. Ecranul de inalta rezolutie, montat central, ofera soferului informatii importante iar functiile tematice sunt controlate cu ajutorului unui touch-pad, prin gesturi, sau doar prin introducerea literelor si caracterelor.

In ceea ce priveste detaliile tehnice, germanii nu ne-au oferit prea multe detalii, dar noi stim ca sasiul Mercedes-Benz X-Class va fi asemanator cu Navara si va folosi sistemul de tractiune integrala permanenta 4MATIC, care are doua diferentiale de blocare si o cutie de viteza low-range.

Sistemul de tractiune integrala va combina o cutie de transfer cu reductor si doua diferentiale blocante care transmit puterea catre puntea cu tractiune mai buna. Zvonurile din industrie sustin ca gama X-Class va primi motorul diesel V6 de la Mercedes-Benz, ceea ce va face diferenta intre el, Nissan si Renault Alaskan.

Acest lucru sugereaza, de asemenea, ca motorul diesel de 2,3 litri cu 4 cilindri de la Navara isi va gasi drum in variantele entry-level. Motorul V6 va fi cel de 3,0 litri de la masinile de pasageri Mercedes-Benz cu 261 cai putere si 620 Nm cuplu, iar daca aceste zvonuri se vor adeveri, X-Class va fi, in anumite tari, cel mai potent pick-up din piata.

VIDEOCLIPUL ZILEI