Sa fie doar un zvon? Mercedes-Benz Clasa X va fi scos din productie...

Sa fie doar un zvon? Mercedes-Benz Clasa X va fi scos din productie…

Suntem siguri ca veti fi de acord cu noi atunci cand spunem ca aproape totul ce s-a intamplat legat de primul model pickup Mercedes-Benz mergea ca pe roate: masina a fost foarte bine primita inca din modelul lansarii, producatorul lansand chiar si o versiune mai buna, echipata cu un motor V6.

Mai mult, gigantul german se gandea chiar si la varianta propulsata de un V8 si lucra la o versiune extinsa a masinii, dar toate aceste idei ar putea ramane doar la stadiul de zvonuri si speculatii. Conform unor informatii recente, producatorul ia serios in calcul ideea de renunta la model.

Conform surselor citate, "din anturajul producatorului", cei de la Daimler incearca sa reduca din costuri si sa optimizeze profiturile intregii afaceri, iar Clasa X ar putea fi chiar prima victima in acest proces.

Cu vanzari, anul trecut, de doar 16.700 de unitati in Europa, Australia si Africa de sud, modelul se situeaza mult sub asteptari la acest capitol si nu genereaza veniturile la care se astepta producatorul.

E, de asemenea, adevarat ca nu avem o confirmare oficiala in acest moment, dar suntem de parere ca si nesiguranta unui eventual parteneriat intre Renault-Nissan Alliance si Daimler poate juca un rol important in decizia finala.

In principiu, masina, o versiune usor modificata si cu o alta marca pe ea a celebrului Nissan Navara, construita in Barcelona, nu a reusit sa ajunga la vanzarile preconizate mai ales datorita pretului destul de ridicat.

In Germania, de exemplu, pretul de baza al acestui model de lux pleaca de la 37.294 de euro, in timp ce versiunea echipata cu motor V6 pleaca de la 48.790 de euro. In comparatie, celebrul Ford F-150 Platinum pleaca, in Statele Unite, de la 54.920 de dolari.

Ceea ce am mai remarcat, in ultimele luni, a fost faptul ca unele dintre masini au fost rechemate in fabrica, lucru care a asteptat vanzarile lui X-Class. Una dintre cele mai recente probleme a fost, se pare, legata de o lumina interioara, care a cazut si s-a blocat sub pedala de frana. Si asta pe un model premium de peste 40.000 de euro? 

In acelasi timp, trebuie sa mentionam ca, asa cum titreaza presa de specialitate, Daimler a redus previziunile financiare ale marcii luna aceasta, pentru a patra oara in ultimul an. Principalul motiv pentru care aceste cifre au fost refacute este ca producatorul a decis sa puna ceva bani deoparte pentru a putea face fata noilor reguli in privinta emisiilor de dioxid de carbon.

VIDEOCLIPUL ZILEI