Mercedes-Benz este acuzata ca a trucat testele pentru emisii pentru Clasa C si G. Adevar sau minciuna?

Mercedes-Benz este acuzata ca a trucat testele pentru emisii pentru Clasa C si G. Adevar sau minciuna?

Scandalul Dieselgate a dat startul multor verificari in cazul multor marci auto. Asa se face ca in gura autoritatilor au intrat o multime de modele la care nu ne-am fi asteptat ca ar putea frauda testele. Insa pana la urma este vorba despre putere financiara si de cresterea profitului, asa ca oricum am incerca sa facem povestea mai frumoasa pentru oricare brand auto, cei prinsi cu minciuna nu au dorit decat sa-si vanda masinile, fara sa le pese de faptul ca trimit pe strazi adevarate bombe de poluare.

Iata ca aceasta poveste se intampla, din pacate, si in cazul brandurilor mai mari. Asa cum spune vorba romaneasca: iata ca se intampla si la case mai mari. Si nu oriunde, ci chiar in cazul celor de la Mercedes-Benz.

Autoritatea Federala de Transport din Germania crede ca nemtii de la Mercedes au utilizat un dispozitiv care sa trucheze emisiile in cazul modelelor Mercedes-Benz Clasa C si Mercedes-Benz Clasa G. 600.000 de unitati din familia acestor modele ar putea sa fie chemate in service pentru verificari daca autoritatile dovedesc ca Mercedes, marele brand al masinilor luxoase, s-a folosit de trucuri pentru a frauda testele de emisii.

Oficialii Mercedes-Benz nu se sfiesc sa dea declaratii in acest moment, insa sunt destul de precauti si nu vor sa cauzeze mai multa zarva decat au reusit deja. Daimler a declarat ca Autoritatea Federala de Transport din Germania nu a cerut o intalnire la care sa se discute pe tema in cauza, insa acuzatiile aduse la adresa Mercedes-Benz nu au fost dezbatute, acestia refuzand sa comenteze.

Se pare ca in ultima vreme, nemtii au probleme mari in ceea ce priveste aceasta practica de trucare a testelor de emisii. Ma refer doar la nemti pentru ca ei sunt cei care apar ceva mai des in presa de specialitate atunci cand vine vorba de noxe si de emisii sau de teste care se fraudeaza peste masura.

Daca povestea aceasta a inceput de la Volkswagen, acestia fiind cei care au reusit sa traga un semnal de alarma printr-o minciuna, autoritatile sunt acum atente la tot ce inseamna automobile care ar putea sa treaca cu nota mare, dar care in realitate polueaza si distrug vietile oamenilor si a mediului din jur.

Ramane de vazut daca Mercedes-Benz este intr-adevar vinovata sau este doar un zvon gresit. Cu siguranta vom primi raspunsurile in zilele ce urmeaza si ne vom da seama daca si definitia luxului in materie de automobile a pacatuit.

VIDEOCLIPUL ZILEI