Mercedes-Benz anunta ca utilitara Citan va avea un succesor

Mercedes-Benz anunta ca utilitara Citan va avea un succesor

Mercedes-Benz a anuntat in urma cu cateva zile ca utilitara de persoane Citan va primi un succesor in perioada urmatoare, care va beneficia si de o versiune electrica.

Sfarsitul saptamanii trecute ne-a adus un anunt important din partea celor de la Mercedes-Benz, oficialii producatorului german transmitand ca au luat in cele din urma o decizie cu privire la viitorul utilitare de persoane Citan.

Asa cum probabil ca va amintiti foarte bine, modelele Citan au fost lansate pe piata in anul 2012, trei ani mai tarziu primind si un upgrade din partea constructorului german. Ei bine, se pare ca a venit vremea pentru ca utilitara Citan sa primeasca un succesor.

Conform primelor informatii pe care le avem din tabara celor de la Mercedes-Benz, succesorul modelului Citan va beneficia chiar si de o versiune electrica, producatorul german dorindu-si sa ramana pe aceeasi linie a electrificarii pe care a pornit deja in urma cu ceva timp. De asemenea, reprezentantii Mercedes-Benz ne dau de inteles ca utilitara va avea in cele din urma si un nume nou, insa o informatie clara in acest sens nu exista pana la acest moment.

Marcus Breitschwerdt, seful diviziei Vans din cadrul Mercedes-Benz, este primul oficial al constructorului german care ne-a oferit informatii suplimentare in acest sens. Astfel, Breitschwerdt a transmis ca “noul Citan va avea un nou proces de dezvoltare si va fi recunoscut ca un model din gama Mercedes-Benz”. De asemenea, seful diviziei Vans a mai mentionat ca “succesorul utilitarei va avea o identitate adecvata brand-ului”.

Nu in ultimul rand, tot de la oficialii producatorului german am mai aflat ca noua generatie a utilitarei va fi dezvoltata tot in cadrul parteneriatului cu cei de la Alianta Renault – Nissan.

Totusi, pana la acest moment nu se stie daca dezvoltarea va fi comuna sau daca Mercedes-Benz va furniza partenerilor tehnologia dupa lansarea efectiva a noii generatii pe piata. Asa cum stim deja cu totii, Alianta Renault – Nissan se poate lauda deja cu doua utilitare care beneficiaza de versiuni electrice in gama sa, si anume Nissan e-NV200, respectiv Renault Kangoo ZE.

Lasand aceste informatii la o parte, anuntul cu privire la continuarea parteneriatului cu cei de la Alianta Renault – Nissan vine intr-un moment extrem de delicat. Insa, noul anunt va reusi cel mai probabil sa tempereze speculatiile cu privire la dorinta celor de la Mercedes-Benz de a renunta la acest parteneriat.

VIDEOCLIPUL ZILEI