Mercedes-Benz nu incepe, deocamdata, productia lui X-Class AMG

Mercedes-Benz nu incepe, deocamdata, productia lui X-Class AMG

Fanii modelelor pickup propulsate de motoare V8 nu vor fi foarte fericiti sa afle ca oficialii de la Mercedes-Benz nu au in plan, cel putin deocamdata, productia unei versiuni AMG a recent lansatului X-Class.

Masina este deja unul dintre cele mai puternice modele din segmentul sau, pe piata europeana, poate si de aceea nu va avea prea curand o varianta apropiata de Ford F-150 Raptor.

Informatia a fost confirmata de seful Diviziei globale Mercedes-Benz Vans, Volker Mornhinweg, care a fost prezent la lansarea din Africa de Sud a modelului.

„Cred ca masina este destul de impresionanta in forma ei actuala si cred ca nu se va potrivi cu un motor V8”, a declarat oficialul producatorului german.

Desi suntem partial de acord cu oficialul german, tinem sa-i amintim ca in oferta actuala a versiunilor Mercedes-AMG se afla si un motor mai mic, un V6 turbo de 3,0 litri, care ar putea fi potrivit pe noul pickup.

Ei bine, ideea a placut unora dintre oficialii marcii germane, ne ramane sa asteptam si sa vedem ce se va intampla.

Daca versiunea X-Class AMG pare in acest moment doar un miraj, versiunea taxi a fost deja confirmata, cel putin pe piata australiana.

Se pare ca modelul orientat spre piata transportului de persoane va avea doua sau trei versiuni de baza, ceea ce va extinde familia modelului, pe intregul continent, la nu mai putin de 18 variante diferite.

La aceeasi lansare, Mornhinweg a incercat si o explicatie simpla pentru numele noului model Mercedes-Benz, X-Class. „In momentul in care am incercat sa ne gandim la litera pe care o putem folosi, am spus ‘de ce nu, litera X e valabila'”, conform oficialului german.

„Mai mult, ne-am gandit ca litera X este perfecta si se potriveste cu aspectul comercial al modelului, un mix intre vechi si nou, o intersectie a prezentului si a trecutului. Am fost convinsi ca X-Class va fi un nume puternic, lucru ce s-a dovedit a fi perfect adevarat”, a mai spus Volker Mornhinweg.

VIDEOCLIPUL ZILEI