Mercedes-Benz pregateste noul C53 AMG sau sunt doar zvonuri?

Mercedes-Benz pregateste noul C53 AMG sau sunt doar zvonuri?

Vi se pare ca modelul C43 nu este destul de puternic? Sau ca versiunea C63 este prea scumpa? Ei bine, Mercedes-Benz ar putea avea masina potrivita pentru voi…

Gigantul german tocmai ce a inregistrat o noua marca la WIPO (Oficiul mondial pentru proprietate intelectuala), lucru care sugereaza ca in Clasa C ne vom intalni, la un moment dat, cu un model C53, asemeni versiunilor mai mari E53 si CLS 53 prezentate, la inceputul anului, in Detroit.

Nu stim, in acest moment, de cata putere va dispune o noua versiune C53, dar e vorba, in mod evident, de mai mult decat cei 385 de cai putere ai modelului C43 2019 si mai putin decat cei 469 de cai disponibili pe varianta de baza C63.

Mai mult, Mercedes-Benz ar putea decide sa foloseasca aceleasi specificatii ale propulsarii medii hibride intalnite pe E53 si CLS 53, pe care motorul in sase cilindri de 3,0 litri face echipa cu un sistem electric, pentru a ajunge la 429 de cai putere.

In ceea ce priveste cuplul-forta, pe C43 avem 520 Nm, iar pe versiunea C63 (alta decat S) ne intalnim cu 650 Nm, asa ca ne asteptam ca noul C53 sa se pozitioneze undeva intre aceste valori. Trebuie sa mentionam ca toate modelele „53” ajung pe la 520 Nm, plus cei 250 Nm oferiti de EQ Boost.

Dincolo de modificarile la capitolul propulsoare, noul C53 va beneficia si de schimbari stilistice interesante, printre care si noi iesiri pentru sistemul de esapament, patru la numar si complet transformate.

Privind in trecut, ar fi trebuit sa ne fi dat deja seama de aceasta noua versiune AMG in momentul in care, in luna februarie, am urmarit un videoclip cu prezentarea noului prototip break din Clasa C, care beneficia de aceleasi iesiri ale sistemului de esapament.

Tineti cont si de faptul ca noul C53 l-ar putea inlocui pe piata pe mai vechiul C43, mai ales pentru ca Mercedes-AMG a retras modelul E43 la doar cativa ani de la lansare, facand loc unei noi versiuni.

Probabil ca nu se va intampla prea curand, de vreme ce modelul 2019 Clasa C tocmai ce a fost lansat, asa ca, cel mai probabil, ne vom intalni cu un nou AMG candva in 2019, ca versiune a anului 2020.

VIDEOCLIPUL ZILEI