Mercedes-AMG GT Black Series devine cel mai puternic model al marcii echipat cu un V8

Mercedes-AMG GT Black Series devine cel mai puternic model al marcii echipat cu un V8

Mercedes-AMG a prezentat noul GT Black Series, care devine si cel mai puternic model al marcii care foloseste un motor V8. Pe langa puterea impresionanta, designul este si sl inspirat din lumea curselor auto.

Divizia de performanta Mercedes-AMG a publicat la mijlocul acestei saptamani primele imagini si detalii cu privire la GT Black Series, o noua versiune dedicata supercarului GT!

Daca vrem sa facem inca de la bun inceput o diferentiere intre aceasta versiunea si cea clasica a supercarului, trebuie sa spunem ca Black Series ne aduce o serie de modificari aerodinamice imprumutate de la modelele de curse AMG GT3 si AMG GT4.

Printre acestea putem aduce aminte de o grila restilizata de dimensiuni mari, o capota noua cu o priza de aer amplasata pe centru si un splitter ajustabil manual. In spate avem acum un dublu difuzor cu un spoiler masiv compus din doua piese.

Design inspirat de modelele Mercedes-AMG GT3 si GT4

Oficialii Mercedes-AMG tin sa mentioneze cu aceasta ocazie ca partea superioara a aripii spate poate fi ajustata electronic cu pana la 20 de grade, insa ca exista si posibilitatea unei ajustari manuale. Bineinteles, la fel ca si in cazul altor componente, aripile sunt realizate din fibra de carbon.

Citeste si: Cat costa in plus un Mercedes-Benz S-Class 2020 daca ti-l cumperi direct modificat de la Brabus

 

Versiunea Black Series este echipata cu un set de jante cu domensiuni de 19 inci pe puntea fata si cu niste jante de 20 de inci pe puntea spate. De asemenea, vorbim in acest caz despre niste pneuri speciale Michelin Pilot Sport Cup 2 R MO. Evident, badge-urile Black Series sunt prezente!

Mergem mai departe si aruncam o privire si la nivelul habitaclului, acolo unde putem observa ca cei de la Mercedes-AMG au echipat aceasta versiune Black Series cu un volan AMG Performance si cu mai multe elemente portocalii si argintii.

Cel mai puternic model Mercedes-AMG GT

Bolidul AMG GT Black Series este echipat cu un motor bazat pe clasicul V8 bi-turbo cu capacitate de 4.0 litri, insa vorbim despre o versiune modificata substantial. Noul motor devine astfel cel mai puternic dezvoltat vreodata de cei de la Mercedes-AMG, mai puternic decat cel aflat pe Mercedes-AMG GT R. Mai exact, vorbim despre o putere de 730 de cai si despre un cuplu maxim de 800 Nm.

Alaturi de motor mai regasim si o cutie de viteze AMG Speedshift cu dublu ambreiaj DCT cu sapte trepte. Tot din punct de vedere tehnic, mai trebuie sa spunem ca noul GT Black Series este echipat si cu sistemul AMG traction Control, sistem care permite soferului sa gestioneze mai bine puterea motorului fara interventia sistemului ESP.

In aceste conditii tehnice, bolidul AMG GT Black Series este capabil de cateva performante tehnice extrem de interesante. Mai exact, acesta se lauda cu o acceleratie de la 0 la 100 km/h posibil de realizat in numai 3.2 secunde, in timp ce pragul celor 200 km/h poate fi atins in mai putin de 9 secunde. Viteza maxima pe care o poate atinge bolidul este de 325 km/h.

VIDEOCLIPUL ZILEI