Versiunea electrica a Maserati Alfieri va fi lansata in 2020

Versiunea electrica a Maserati Alfieri va fi lansata in 2020

Prezentat in premiera in urma cu mai bine de doi ani in cadrul Salonului Auto de la Geneva, conceptul Maserati Alfieri s-a lovit de nenumarate amanari pana la acest moment. Programat initial pentru a-si face aparitia in acest an, Alfieri a fost amanat din nou pana in anii 2019 – 2020. Ramane de vazut daca viitorul Alfieri va reusi sa rivalizeze de la egal la egal cu principalii sai competitori: Porsche 911, respectiv Jaguar F-Type.

Conceptul s-a bucurat de o reactie extrem de pozitiva la momentul lansarii, acesta fiind apreciat atat de pasionatii auto din intreaga lume, cat mai ales de specialistii din domeniul auto. Mai mult decat atat, acest model este unul important pentru producator, numele sau fiind inspirat chiar de la fondatorul Alfredo Maserati.

Mai mult decat atat, Alfieri a fost prezentat chiar in 2014, atunci cand constructorul italian a sarbatorit centenarul. Propus initial cu o motorizare V8 cu o capacitate de 4.7 litri, Maserati risca sa dezamageasca acum pe toata lumea din cauza deciziei de a inlocui aceasta unitate cu una bi-turbo V6.

Conform spuselor reprezentantilor constructorului italian, aceasta decizie a fost luata pentru ca modelul sa respecte noile standarde de poluare care se vor aplica in Uniunea Europeana incepand cu 2020.

Maserati Alfieri va fi construit avand la baza o platforma noua, unele componente fiind imprumutate de la sedanul Ghibli. Cu o unitate de motorizare V6 sub capota, Alfieri va beneficia de serviciile unei tractiuni pe puntea spate. Desi nu este nimic oficial la acest moment, mai multe zvonuri indica ca cel mai probabil propulsorul va fi oferit in mai multe versiuni de putere, incepand de la 410 si pana la 520 de cai putere.

Constructorul italian a promis de aceasta data ca in anul 2019 vom putea face cunostinta cu noul Maserati Alfieri, acesta fiind urmat un an mai tarziu de o versiune pur electrica. Chiar si cu aceste schimbari, modelul Alfieri va fi o piesa importanta din gama constructorului italian, designul lui devenind probabil incepand cu 2019 un etalon pentru celelalte modele produse de Maserati.

Chiar daca au fost nevoiti sa apeleze la aceste amanari pentru modelul Alfieri, cei de la Maserati nu s-au culcat pe o ureche. Anul 2016 a adus cu sine comercializarea noilor modele ale SUV-ului Levante, urmand ca in 2018 sa apara noi modele care sa inlocuiasca GranTurismo, respectiv GranCabrio. Mai mult decat atat, tot recent au fost lansate si modelele Ghibli, respectiv Quattroporte.

VIDEOCLIPUL ZILEI