Lexus LF-C2 este noua versiune a actualului RC Coupe?

Lexus LF-C2 este noua versiune a actualului RC Coupe?

Masinile decapotabile Lexus au fost intotdeauna vazute ca fiind un pic complicate. Dar iata ca, ceea ce a fost un concept car la Salonul Auto de la Los Angeles va deveni realitate in anul 2016. Sau cel putin asa speram, nu-i asa?

Lexus prezinta LF-C2 Concept

Cert este ca Lexus a prezentat oficial masina ca o noutate foarte aratoasa, care trebuie sa devina un model pentru noile masini restilizate RC Coupe. Pana in prezent nu exista declaratii de nici un fel referitoare la sistemul de propulsie al noului Lexus LF-C2.

Citeste si: Cum arata si cat costa una dintre cele mai frumoase masini japoneze din istorie

Japonezii nu au dezvaluit nimic in aceasta privinta, dar ceea ce este sigur este faptul ca are sub capota un motor de 3,5 litri sau 5.0 litri diesel sau hibrid diesel electric cu 306 respectiv 467 cai putere.

Desi arata spectaculos la exterior noul, Lexus LF-C2 este similar cu actualul RC Coupe. Totusi exista unele diferente vizibile. In primul rand grila din fata este diferita cu o impletitura speciala, capota este taiata parca un pic iar farurile sunt derivate din modelul RC, ceea ce este un pic ciudat pentru o masina concept.

Acest lucru ne confirma inca o data, daca mai era nevoie, ca masina a fost proiectata cu gandul la RC Coupe, nu? Modelul prezentat la Salonul Auto de la Los Angeles a fost unul complet galben la exterior, in interior avand o tapiterie din piele alba. Asta da impact vizual, nu?

In plus rotile sunt unele de exceptie, care-ti fura privirea. Si trebuie sa amintim aici si tehnica folosita la vopsirea conceptului, procesul fiind unul in straturi : grund, argintiu si mai apoi un invelis transparent apoi galben, plus la final inca un strat de acoperire. Dimensiunile la exterior sunt 4.715 mm lungime, 1.840 latime si 1.385 inaltime.

Interior demn de un Lexus

Asa cum s-a mentionat mereu, interiorul noului Lexus LF-C2 este unul distins si luxos, in concordanta cu exteriorul. Totusi lipsesc, se pare, unele influente ale Lexus.

Designul este unul mai simplu dar, spun ei, mai functional. In mod contrar fata de decapotabilele 2 plus 2, Lexus LF-C2 ofera mai mult spatiu in partea din spate, incapand cu lejeritate doi adulti.

In ceea ce priveste pretul reprezentantii Lexus nu au dat detalii….dar asta e o practica des intalnita la mai toate masinile concept. Vom astepta cu interes urmatoarele communicate de presa care, cu siguranta, vor anunta si acest aspect mult asteptat!

VIDEOCLIPUL ZILEI