Lamborghini prezinta noul Huracan STO

Lamborghini prezinta noul Huracan STO

Lamborghini a prezentat noul Huracan STO, un supercar echipat cu un motor V10 de 640 de cai putere care a preluat elementele aerodinamice de pe versiunea dedicata circuitului.

Pasionatii auto din toate colturile lumii au avut ocazia astazi sa faca cunostinta cu noul Lamborghini Huracan STO, un model extrem de asteptat de multi. Huracan STO (Super Trofeo Omologata) promite inca de la bun inceput multe, fiindu-ne prezentat drept o versiune de strada care a preluat o multime dintre elementele aerodinamice specifice versiunii dedicate circuitului. Astfel, succesorul lui Huracan Performante isi va gasi locul in portofoliul Lamborghini peste actualul Huracan Evo.

Lamborghini Huracan STO: o versiune de strada inspirata de masinile de curse

Daca vrem sa facem o comparatie cu vechiul Huracan Performance, aflam ca noul STO este mai usor cu 43 de kilograme datorita elementelor realizate din fibra de carbon de la nivelul caroseriei. 

Citeste si: Cum se cumpara de fapt un Lamborghini din reprezentanta. VIDEO viral postat de o beizadea

De asemenea, mai aflam cu aceasta ocazie ca aproximativ 75% dintre panourile exterioare ale bolidului au fost realizate tot din fibra de carbon. In aceste conditii, masa totala a supercarului este de 1.339 de kilograme. Huracan STO va fi echipat cu un set de jante din magneziu, cu diametrul de 20 de inci.

La nivelul habitaclului, Lamborghini ne propune pentru acest nou Huracan STO niste scaune sport cu structura din fibra de carbon, un roll-bar si centuri de siguranta cu prinderi in patru puncte. Masa totala a supercarului a fost extrem de importanta pentru constructor, drept pentru care in cele din urma s-a decis sa se renunte la covorasele si la materialele fonoabsorbante de la interior.

Performante pe masura designului

Noile elemente de caroserie pe care le putem observa la aceasta versiune Huracan STO sunt derivate din cele folosite de divizia Squadra Corse pentru versiunile de competitie. Astfel, eficienta aerodinamica a acestui model a crescut cu nu mai putin de 37% in comparatie cu cea a lui Huracan Performante. De asemenea, sistemul de franare a primit imbunatatiri si va fi oferit inca din standard cu elemente din carbon ceramic dezvoltate de Brembo.

Bolidul este echipat cu o unitate de motorizare V10 cu capacitate de 5.2 litri, capabila sa dezvolte nu mai putin de 640 de cai putere si un cuplu maxim de 565 Nm. Transmisia a fost modificata pentru a oferi un comportament mai sportiv, multi clienti ai modelelor Lamborghini fiind interesati de acest aspect.

Resursele despre care aminteam mai devreme vor fi transmise exclusiv catre rotile de pe puntea spate. In aceste conditii tehnice, Huracan STO va putea accelera de la 0 la 100 km/h in numai 3 secunde, ceea ce este cu adevarat spectaculos. Supercarul va avea trei moduri de rulare noi: Rain, Trofeo (destinat circuitului), respectiv STO (dedicat rularii in trafic).

VIDEOCLIPUL ZILEI