In ce conditii poti sa circuli cu masina pe timp de noapte in timpul noii ordonante de urgenta

In ce conditii poti sa circuli cu masina pe timp de noapte in timpul noii ordonante de urgenta

Dupa cum bine stim, Romania se confrunta cu o noua ordonanta de urgenta, asa ca toti soferii trebuie sa stie in ce conditii pot sa circule. Iata cand poti circula cu masina pe timp de noapte in timpul noii ordonante de urgenta.

Din cauza numarului mare de infectari cu noul tip de coronavirus, autoritatile au fost nevoite sa dea o noua ordonanta de urgenta, asa ca nu vom mai putea iesi din case dupa o anumita ora. Afla cand poti circula cu masina pe timp de noapte, in timpul noii ordonante de urgenta.

Cum sa completezi declaratia pe propria raspundere?

Inainte de toate, ar trebui sa stii cum sa completezi declaratia pe proprie raspundere, pentru ca daca o sa vrei sa iesi din casa noapte, o sa ai nevoie de acest document pentru a il prezenta politistilor daca acestia te vor opri si pentru a evita o posibila amenda.

Citeste si: Cod Rutier 2021: care sunt amenzile pentru motocicletele si masinile cu tobe modificate, care depasesc nivelul legal al decibelilor

Pentru a completa online declaratia pe proprie raspundere, trebuie sa intri pe site-ul stirioficiale.ro, platforma oficiala a autoritatilor romane, unde sunt distribuite ultimele stiri legate de pandemie.

Totodata, poti accesa si formular.sts.ro, platforma electronica a Serviciului de Telecomunicatii Speciale (STS). In acest caz poti salva datele, pentru a nu le mai completa data viitoare cand vrei sa iesi din casa cu o declaratie pe proprie arspundere. Avantajul este ca poti folosi aceasta platforma si de pe telefon.

Cand poti circula noaptea cu masina, in timpul noii ordonante de urgenta

Pentru cei ce vor sa iasa noaptea cu masina, trebuie sa stiti ca politistii vor opri majoritatea soferilor care circula intre orele 23:00 si 05:00. Daca nu ai o explicatie buna trecuta in declaratia pe proprie raspundere, atunci risti o amenda destul de mare.

Deplasarea pe care o poti face trebuie sa fie trecuta in declaratia pe proprie raspundere, dar in acest ca va trebui sa mentionati numele institutiei, sediul acesteia si adresa punctului de lucru.

Mai mult, soferii se vor putea deplasa pe timpul noptii daca este vorba de asistenta medicala ce nu poate fi amanata sau realizata de la distanta, pentru cumpararea medicamentelor, dar si pentru ingrijirea persoanelor varstnice, bolnave sau cu dizabilitati ori a copiilor. Decesul unui membru al familiei, reprezinta o urgenta.

Dupa cum vedeti, numai in aceste cazuri veti putea iesi din casa, asa ca nu incercati sa va duceti sa cumparati mancare sau sa va intalniti cu prietenii prin oras, pentru ca riscati amenzi deosebit de mari.

De asemenea, cei ce lucreaza pe timpul noptii vor trebui sa aiba o adeverinta de angajator, care poate fi completata pentru mai multe zile. Acest tip de adeverinta trebuie semnata de reprezentantul legal al firmei.

VIDEOCLIPUL ZILEI