Se intamplat deja: Hyundai lucreaza oficial la prima masina zburatoare!

Se intamplat deja: Hyundai lucreaza oficial la prima masina zburatoare!

Jaiwon Shin conduce noua divizie Urban Air Mobility a celor de la Hyundai!

Hyundai se numara printre ultimii producatori auto care au intrat intr-o cursa pentru un vis mai vechi al omenirii: acela de a construi o masina zburatoare. Noua divizie a marcii Urban Air Mobility are ca tinta descongestionarea traficului din ceea ce firma numeste „megaurbanizarea” lumii.

Producatorul coreean a ales, pentru a conduce aceasta initiativa, sa il angajeze pe doctorul Jaiwon Shin, fostul lider al diviziei Aeronautics Research Mission Directorate de la NASA.

„Faptul ca am lucrat vreme de 30 de ani la NASA, cu cele mai noi tehnologii in materie de aviatie, in cercetare si dezvoltare, ma face sa fiu sunt extrem de incantat de oportunitatea de a da o forma strategiei de mobilitate aeriana a Hyundai Motor Group”, a declarat Dr Shin.

„Aceasta noua echipa de la Hyundai va incerca sa dezvolte tehnologiile care vor face din compania noastra o forta extrem de importanta in mobilitatea aeriana urbana, un sector la care ne asteptam sa creasca intr-o piata de peste un miliard si jumatate de dolari in urmatorii 20 de ani”, au declarat oficialii marcii coreene.

Tinta noii Divizii Hyundai Urban Air Mobility pare sa fie una foarte clara in acest moment. Totul pleaca de la ideea de a „oferi solutii inteligente si inovatii in mobilitate nemaintalnite pana acum”, conform companiei. Una peste alta, insa, nu avem nici cea mai vaga idee la ce idei si solutii ar putea ajunge aceasta echipa.

In timp ce Hyundai este primul producator auto care isi creaza propria divizie de masini zburatoare, nu trebuie sa uitam ca mai exista si alte firme din industrie care investesc mult in acest domeniu.

De exemplu, Toyota a investit 375.000 de dolari intr-un proiect al unui grup de angajati, care vor sa creeze o masina zburatoare pentru o singura persoana. Primele teste nu au aratat prea bine dar grupul a decis ca va folosi masina pentru a aprinde flacara olimpica la Tokio in 2020.

Pe de alta parte, Geely, proprietarul marcilor Volvo si Lotus, a cumparat, in 2017, marca Terrafugia, o companie care a creat deja primele prototipuri zburatoare. Ce urmeaza, vom vedea…

Nu in ultimul rand, si gigantul aero-spatial european Airbus se joaca cu aceasta idee, in incercarea de a gasi o solutie. Compania lucreaza la un vehicul modular care poate fi atasat unui quadrocopter, dar se poate conecta separat si la o platfoma pe roti si poate fi, binenteles, condus. Se pare ca Audi contribuie la aceasta ultima parte a initiativei…

VIDEOCLIPUL ZILEI