Harald Kruger pleaca de la conducerea BMW

Harald Kruger pleaca de la conducerea BMW

In ultimii ani, numele lui Harald Kruger a fost legat in totalitate de BMW, acesta fiind CEO-ul producatorului bavarez. Insa se pare ca mandatul lui Kruger in fruntea celor de la BMW urmeaza sa ajunga la un sfarsit, acesta nedorindu-si sa preia inca un mandat si pentru perioada urmatoare. Kruger i-a informat pe cei din cadrul BMW in urma cu cateva zile ca nu isi doreste sa preia un nou mandat incepand cu 2020 la conducerea companiei, drept pentru care chestiunea succesorului va fi discutata intr-o sedinta de urgenta organizata peste numai cateva zile, in data 18 iulie.

Anuntul a venit in urma cu doar cateva zile, la sfarsitul saptamanii trecute. Vineri, presedintele Consiliului de Administratie al BMW AG, Harald Kruger, a anuntat ca nu isi doreste sa primeasca un al doilea mandat la conducerea companiei. In aceste conditii, constructorul german se vede pus in situatia de a fi nevoit sa caute un inlocuitor pentru functia de CEO incepand cu anul 2020. Conform primelor informatii, o prima sedinta pe aceasta tema a fost deja anuntata pentru data de 18 iulie. Pana la luarea unor decizii, Harald Kruger isi va pastra pozitia de presedinte al Consiliului de Administratie.

Harald Kruger a incercat sa faca si niste clarificari dupa ce a anuntat ca nu isi mai doreste sa ramana la conducerea BMW, aceasta stire dovedindu-se destul de surprinzatoare pentru compania germana. Kruger a tinut sa isi arate multumirea catre BMW Group, companie care i-a fost “casa profesionala pentru mai bine de 27 de ani”. Kruger spune insa ca “dupa peste 10 ani in Consiliul de Administratie, dintre care peste patru ani ca director executiv al BMW Group”, ar dori “sa urmeze noi proiecte profesionale”. De asemenea, acelasi Harald Kruger mai spune ca in perioada urmatoare isi propune “sa isi valorifice experienta internationala diversa in noi proiecte si angajamente”. Pana la ora actuala nu au aparut niciun fel de zvonuri cu privire la planurile concrete de viitor pe care le-ar avea Kruger, asa ca ramane de vazut care va fi destinatia finala in cele din urma!

Chiar daca aceasta veste nu ii bucura pe cei de la BMW, se pare ca producatorul german s-a reorientat rapid, avand deja o lista de potentiali inlocuitori ai lui Harald Kruger. Unul dintre cei de pe lista este Oliver Zipse, directorul de productie din cadrul BMW. De asemenea, Nicolas Peter ar putea fi un candidat pentru aceasta functie, la ora actuala fiind directorul financiar al companiei. In cele din urma, pe lista mai apare si Klaus Froehlich, membru in structurile de conducere ale BMW.

VIDEOCLIPUL ZILEI