Guvernul a uitat sa treaca in buget taxa auto care trebuie restituita soferilor

Guvernul a uitat sa treaca in buget taxa auto care trebuie restituita soferilor

Restituirea banilor care au fost platiti de soferi pentru taxa auto ar trebui sa reprezinte o prioritate pentru orice Guvern responsabil. Spunem ca “ar trebui” tocmai pentru ca Guvernul Romaniei nu pare sa fie interesat de banii pe care trebuie sa ii restituie romanilor care au platit aceasta taxa.

Desi subiectul taxei auto este un subiect fierbinte in tara noastra, guvernatii de la putere nu par foarte interesati de aceasta speta. In aceste conditii, Guvernul a uitat sa treaca taxa auto care trebuie restituita soferilor in bugetul pentru anul 2019. Asadar, cei care asteptau sa primeasca acesti bani in 2019, se pot gandi deja ca este foarte posibil sa nu ii primeasca!

Desi pare o gluma la prima vedere, stirea este cat se poate de adevarata. Asa cum ati auzit deja, Guvernul a uitat sa treaca in bugetul pe anul curent si banii pe care trebuia sa ii dea inapoi milioanelor de soferi care au platit taxa auto.

Asa cum stiti deja cu totii, taxa auto a fost declarata ilegala de Curtea Europeana de Justitie. De asemenea, Comisia Europeana chiar a somat tara noastra in urma cu o saptamana in vederea restituirii contravalorii ei catre soferii care au platit-o. Somatia a facut referire chiar la o restituire intr-o singura transa, cu dobanzi. Pana acum, doar un milion de romani si-au recuperat banii dati pe taxa auto.

Lasandu-i la o parte pe soferii care si-au recuperat deja acesti bani, mai sunt alti 5 sau 6 milioane de oameni care nu au primit inca banii inapoi. In total, este vorba de aproximativ 4 miliarde de lei care trebuie dati inapoi soferilor. Insa, in acest moment, nu se stie cand vor fi restituiti acesti bani. Motivul este unul cat se poate de simplu – acestia nu au fost inclusi in cheltuielile din anul 2019.

Intrebat cu privire la ceea ce se intampla in aceasta situatie, Eugen Teodorovici a dat de inteles ca totul este in regula si ca nimeni nu are de ce sa isi faca griji. Ministrul Finantelor a promis astfel ca toti romanii care au platit aceasta taxa isi vor primi banii inapoi, chiar mai repede decat este prevazut in acest moment.

Teodorovici spune ca acesti bani vor fi alocati in bugetul Fondului de Mediu peste cateva saptamani. Cei care au platit aceasta taxa auto, ar trebui sa isi primeasca banii inapoi in urmatoarele doua luni. Ramane de vazut cand se va intampla acest lucru in cele din urma!

VIDEOCLIPUL ZILEI