Greva de proportii la Volvo. 3.000 de angajati dati afara, productia in cea mai mare fabrica de camioane a fost oprita

Greva de proportii la Volvo. 3.000 de angajati dati afara, productia in cea mai mare fabrica de camioane a fost oprita

Constructorul auto suedez Volvo se confrunta cu cea mai mare greva din ultimele decenii.

Suedezii de la Volvo au probleme peste Ocean, in Statele Unite, acolo unde compania detine brandul de camioane Mack. Aproape 3.500 de angajati din sase fabrici ale companiei au intrat in greva, dupa ce contractul colectiv de munca le-a expirat la inceputul lunii. Dupa cateva prelungiri de contracte pe termen scurt, partile au esuat in negocieri, ceea ce a generat o greva masiva.

Sindicatului United Auto Workers a transmis un comunicat prin care le-a indicat sefilor de la Volvo sa isi imbunatateasca oferta in ceea ce priveste majorarile salariale, programul de sarbatori, asigurarile medicale, solutii pentru pensionare, regimul de subcontractare sau conditii de siguranta la locul de munca.

Conducerea companiei Volvo a anuntat ca, din cauza grevei, aproximativ 3.000 de angajati vor fi concediati temporar.

Protestul din Statele Unite va afecta fara indoaiala cifra de afaceri a celor de la Volvo, tinand cont ca cea mai mare fabrica de camioane a suedezilor este pe taram american. Este vorba despre unitatea din New River Valley, care, desi nu a fost vizata de greva sau de disponibilizari, are de pierdut de pe urma faptului ca primeste motoarele si transmisiile de la fabricile afectate de protest. Linia de productie ar putea fi deci incetinita sau chiar oprita in perioada urmatoare.

VIDEOCLIPUL ZILEI