GLA, noul membru al familiei Mercedes-Benz

GLA, noul membru al familiei Mercedes-Benz

Mercedes a facut publice cateva imagini cu noul GLA, masina care va rivaliza pe piata auto cu Audi Q3, Range Rover Evoque si BMW X1. SUV-ul compact va debuta oficial la Salonul Auto de la Frankfurt.

Conceptul cu acelasi nume, dezvaluit la Salonul Auto de la Shangai a reprezentat schita principala dupa care a fost construit noul GLA. Noul crossover compact este cel de-al patrulea membru al gamei compacte si este construit pe noua platforma MFA cu tractiune fata, la fel ca si CLA, A-Klasse si B-Klasse.

Versiunea de serie are un aspect mai cuminte decat conceptul, renuntandu-se la mai multe detalii de design din partea frontala si cea posterioara. Masina are 4417 mm lungime, 1805 mm latime si 1494 mm inaltime; astfel, automobilul este mai lung, dar si mai ingust decat conceptul.

Designul interior nu aduce nimic spectaculos, fiind similar cu cel regasit la modelele dezvoltate pe platforma MFA. Cinci pasageri pot sta lejer in noua masina, la fel ca si bagajele lor care vor incapea in portbagajul de 421 de litri sau de 836 de litri, atunci cand bancheta din spate este rabatata.

Nici la capitolul tehnologie nu sta prost: dispune de integrarea telefoanelor inteligente, prezenta retelelor de socializare Facebook si Twitter, o functie speciala destinata coborarilor in off-road, plus detectorul de oboseala si sistemul de prevenire a coliziunilor.

Noul GLA va putea fi cumparat incepand din noiembrie, iar primele livrari vor fi onorate la inceputul lui 2014. Despre preturi nu se stie inca nimic, pasionatii asteptand Salonul Auto de la Frankfurt pentru noi informatii.

VIDEOCLIPUL ZILEI