Ford a produs un milion de motoare 1.0 EcoBoost la Craiova

Ford a produs un milion de motoare 1.0 EcoBoost la Craiova

Ford Romania a anuntat in urma cu cateva zile ca a ajuns la un milion de unitati de motorizare 1.0 EcoBoost produse in cadrul uzinei de la Craiova. Asadar, vorbim despre un moment important atat pentru cei de la Ford, cat si pentru romanii care lucreaza in cadrul uzinei producatorului american. Au trecut doar sapte ani de cand aceasta unitate de propulsie a fost lansata pe piata, primul motor 1.0 EcoBoost fiind produs in anul 2012. Unitatea aniversara este o versiune care genereaza o putere de 125 de cai si care va fi montata pe un model Ford Ecosport cu echiparea Titanium, comandat de un client craiovean.

Ian Pearson, presedintivele diviziei din tara noastra a celor de la Ford, s-a declarat entuziasmat de acest moment, transmitand ca “atingerea cifrei de un milion de motoare EcoBoost de un litru fabricate la Ford Craiova este o mare realizare atat pentru uzina noastra, cat si pentru angajatii de aici”. De asemenea, Pearson a continuat in aceeasi nota, spunand ca “motorul 1.0 EcoBoost a revolutionat industria”, ceea ce ii face pe toti cei de la Ford sa fie foarte mandri de faptul ca acesta este produs la Craiova.

Asa cum poate ca stiti deja, unitatea de motorizare 1.0 EcoBoost este produsa acum si la uzina producatorului american din Koln. De asemenea, propulsorul este oferit incepand din 2018 si cu tehnologia de dezactivare a cilindrilor. La ora actuala, acest propulsor este montat pe modele precum Fiesta, Focus, Ecosport, Turneo si Transit. Totodata, aceeasi unitate de 1.0 litri EcoBoost va fi disponibila in viitor si pe versiunile plug-in hybrid ale modelelor Transit Custom si Turneo Custom. In aceste conditii, cei de la Ford declara ca aproape 25% dintre masinile vandute de Ford in Europa sunt echipate cu acest motor 1.0 EcoBoost produs la Craiova si Koln.

Nicio cifra dintre cele prezentate in randurile de mai sus nu ar fi fost insa posibila fara cei o mie de angajati romani din cadrul uzinei de motoare de la Craiova. In total, numarul de angajati ai celor de la Ford in tara noastra se ridica pana la 4.600 de oameni. In plus, stim deja ca americanii au anuntat ca vor mai angaja inca 1.700 de oameni pentru productia noului model Puma la Craiova. Puma este un nou SUV prezentat de cei de la Ford in urma cu doua zile, modelul urmand sa fie produs la uzina din Craiova.

 

VIDEOCLIPUL ZILEI