Ford ofera informatii despre noua generatie Focus ST

Ford ofera informatii despre noua generatie Focus ST

Inceputul anului ne aducea in prim plan cateva imagini si detalii publicate de cei de la Ford cu privire la noua generatie Focus ST. Asa cum puteam vedea inca de la acea vreme, hot hatch-ul americanilor ne era prezentat cu un design ceva mai agresiv si cu un interior mai sportiv. De asemenea, gama de motorizari se dovedea a fi destul de atractiva pentru toate gusturile, ceea ce nu este usor de realizat la ora actuala! Ei bine, producatorul american vrea acum sa isi promoveze mai mult noua generatie Focus ST, drept pentru care a demarat o campania intensa in acest sens!

O prima informatie pe care ne-o dau cei de la Ford este ca Focus ST va fi disponibil fie cu un motor pe benzina de 2.3 litri capabil sa dezvolte 280 de cai putere si 420 Nm, fie cu un propulsor diesel cu capacitate de 2.0 litri, capabil sa dezvolte 190 de cai si un cuplu maxim de 400 Nm. Versiunea pe benzina se lauda cu o acceleratie de la 0 la 100 km/h posibil de realizat in 5.7 secunde, ceea ce nu este deloc rau, ba chiar din contra. Viteza maxima pe care o anunta cei de la Ford este de 250 km/h. De asemenea, cei de la Ford mai anunta si un consum mediu de doar 7.9 litri/100 kilometri!

Mergem mai departe si va spunem ca versiunea diesel despre care pomeneam mai devreme se lauda acum cu o acceleratie de la 0 la 100 km/h posibil de realizat in doat 7.6 secunde. Viteza maxima in acest caz va fi de 220 km/h. In cele din urma, consumul raportat de producatorul american este extrem de bun, de doar 4.8 litri consumati pentru parcurgerea unei distante de 100 de kilometri.

Daca vorbim despre ST Break echipat cu un motor pe benzina, trebuie sa spunem ca acceleratia de la 0 la 100 km/h se poate realiza intr-un timp de 5.8 secunde. In acelasi timp, versiunea diesel ST Break are nevoie de 7.7 secunde pentru a atinge o viteza de 100 km/h.

Americanii de la Ford ne mai spun cu aceasta ocazie ca noua generatie Focus ST va beneficia de patru moduri de rulare – Slippery/Wet, Normal, Sport si Truck. Modurile de rulare ajusteaza automat raspunsul pedalei de acceleratia, modul de lucru al diferentialului cu alunecare limitata, sistemul de directie si alte elemente tehnice.

VIDEOCLIPUL ZILEI