Ford anunta un recall pentru aproape 1.5 milioane de unitati F-150

Ford anunta un recall pentru aproape 1.5 milioane de unitati F-150

Americanii de la Ford au anuntat la sfarsitul saptamanii trecute un recall urias pentru nu mai putin de un milion si jumatate de unitati F-150. Modelele rechemate in service provin din Canada si Statele Unite ale Americii. Specialistii celor de la Ford au detectat o problema de ordin tehnic al anumite unitati F-150, drept pentru care isi doresc sa se asigure ca acea problema nu este intalnita si pe alte modele.

Mai exact, este vorba despre o problema la modul de functionare al transmisiei automate. Conform rezultatelor unor verificari mai amanuntite, cei de la Ford au descoperit faptul ca exista riscul ca transmisia sa provoace retrogradarea brusca in treapta intai.

In ultimele luni parca auzim tot mai des despre tot felul de recall-uri uriase facute de marii producatori din toate colturile lumii. Sigur, la prima vedere, un recall poate fi neplacut pentru cei mai multi dintre soferii care conduc acele modele care sunt rechemate in service.

Apoi, un recall de proportii considerabile se poate dovedi si o problema la nivel de imagine, transmitand opiniei publica ca exista posibilitatea ca acele modele sa aiba probleme. Insa, trebuie sa fim constienti de faptul ca producatorii auto sunt nevoiti sa faca aceste verificari suplimentare pentru a se asigura ca totul este in regula si ca acele modele nu prezinta niciun fel de probleme de ordin tehnic.

F-150 este, daca nu cel mai, unul dintre cele mai cunoscute modele ale producatorului american. Pick-up-ul F-150 este cea mai vanduta masina din lume la ora actuala, ceea ce spune multe despre importanta pe care o are acest model in gama producatorului american.

Din cauza acestei posibile probleme cu transmisia automata, cei din conducerea Ford au luat decizia de a rechema in service nu mai putin de 1.48 de milioane de unitati. Este vorba, mai exact, despre modele produse intre anii 2011 si 2013. In cazul acestora, exista riscul ca transmisia automata sa incetineasca brusc masina prin retrogradarea in treapta intai. Bineinteles, o asemenea problema de ordin tehnic se poate dovedi a fi extrem de periculoasa pe sosea.

Americanii de la Ford recunosc chiar ca pana la ora actuala, au fost inregistrate cateva accidente a caror cauza a fost aceasta problema tehnica a transmisiei automate. In aceste conditii, este vital ca cei de la Ford sa opereze anumite verificari suplimentare. Este pentru a doua oara cand modelele F-150 sunt rechemate in service, o procedura similara fiind efectuala si in 2016. Insa, americanii sustin ca atunci a fost vorba despre altceva.

VIDEOCLIPUL ZILEI