Anunt oficial: Daimler pregateste si o versiune electrica Mercedes-Benz Clasa G!

Anunt oficial: Daimler pregateste si o versiune electrica Mercedes-Benz Clasa G!

Ce pregateste Daimler pentru masinile din Clasa G?

Daca intrati pe site-ul companiei veti intelege ca modelele Mercedes-Benz Clasa G nu fac parte din categoria vehiculelor cele mai eficiente din punctul de vedere al consumului, veti trage o linie si veti calcula cam la cat se ridica banii pe care ii veti cheltui cu masini ca G500 sau G63.

Ei bine, asta se poate schimba in viitorul nu foarte indepartat, de vreme ce seful Departamentului de transformare digitala de la Daimler, Sascha Pallenberg, a facut un anunt extrem de important pe Twitter, in urma mesajului sefului sau direct, presedintele consiliului de administratie Daimler, Ola Källenius.

Pentru a va scurta asteptarea, celebra Clasa G va avea si o versiune complet electrica. Anuntul oficial, care a venit oarecum surprinzator, a fost facut la Automobilwoche Kongress, in Berlin, unde seful suprem de la Daimler a spus chiar mai multe despre modelul patratos.

Seful executiv de origine suedeza al gigantului german, in varsta de 50 de ani, a recunoscut ca la Mercedes-Benz s-a discutat si in trecut despre potentialul de a se renunta la Clasei G, dar el n-a fost de acord, sustinand ca este ultima masina la care marca germana trebuie sa renunte.

In acest moment, modelele G-Class se numara printre cele mai scumpe ale marcii si suntem singuri ca versiunea electrica va fi chiar ceva mai scumpa. Cel mai probabil, masina va fi vanduta sub marca „EQ” si va urma modelului crossover EQC si altor vehicule electrice pe care le pregateste Daimler, in urmatorul deceniu.

Printre ele se numara si versiunea de top EQS, care va servi ca un echivalent electric al Clasei S, masina pe care am spionat-o in teste si a fost deja introdusa pe piata de un concept foarte spectaculos.

Exista, insa, ceva ce, suntem siguri, unii dintre voi nu stiu: pe piata poate fi intalnite deja o versiune electrica G-Class. Masina a fost produsa de compania austriaca Kreisel Electric, iar specialistii de aici au inlocuit propulsorul termic cu unul complet electric.

Ei bine, firma din Austria si nimeni altul decat Arnold Schwarzenegger au prezentat impreuna versiuni electrice ale modelelor Hummer H1 si Clasa G. Ultimul dintre ele produce 483 de cai, accelereaza de la 0 la 100 de km/h in 5,6 secunde si atinge o viteza maxima de 183 de km/h. Pachetul dual de baterii are o capacitate combinata de 80 de kWh si suport pentru incarcare la 150 kW, producatorul austriac promitand o autonomie de 300 de km.

Nu stim, deocamdata, cand va fi lansata versiunea electrica a lui G-Class dar trebuie sa recunoastem ca suntem foarte bucurosi ca masina are un viitor electric.

VIDEOCLIPUL ZILEI