Dacia va inlocui monovolumul Lodgy cu un SUV cu sapte locuri

Dacia va inlocui monovolumul Lodgy cu un SUV cu sapte locuri

Monovolumul Dacia Lodgy va fi inlocuit in gama producatorului roman cu un SUV cu sapte locuri care urmeaza sa fie lansat in 2021.

In urma cu aproximativ jumatate de an, mai multe publicatii auto din Hexagon anuntau ca cei din conducerea producatorului auto de la Mioveni se gandesc la inlocuirea monovolumului Lodgy cu un nou model de tip SUV cu sapte locuri.

O asemenea decizie nu ar fi surprins pe nimeni, Dacia Lodgy inregistrand niste cifre de vanzari sub asteptari in ultima perioada. Noul model SUV ar urma sa fie lansat pe piata in cursul anului viitor. Totodata, mai aflam ca productia acestuia ar urma sa debuteze chiar la Mioveni incepand cu luna octombrie a anului viitor.

Un nou SUV in gama Dacia, care va inlocui modelul Lodgy

Foarte multe informatii cu privire la acest nou model nu sunt cunoscute pana la aceasta ora, insa putem arunca o privire asupra zvonurilor care au aparut in presa de specialitate din Franta in ultimele luni.

Citeste si: Care sunt, de fapt, cele mai ieftine 5 masini cu 7 locuri, care se vand in Romania

Din punct de vedere al dimensiunilor, viitorul SUV din gama Dacia ar urma sa aiba o lungime de aproximativ 4.5 metri, ceea ce inseamna ca vom avea un model ceva mai lung in comparatie cu Duster, care are numai 4.34 metri.

De asemenea, mai stim ca acest nou model ar urma sa fie construit pe o versiune low-cost a platformei CMF-B, platforma utilizata deja de cei de la Dacia pentru noile versiuni Logan si Sandero.

Aceleasi motorizari, tehnologie mild-hybrid

Din punct de vedere tehnic, noul SUV cu sapte locuri dezvoltat de cei de la Dacia ar urma sa fie echipat sub capota cu un agregat pe benzina cu capacitate de 1.0 litri, oferit in versiuni de 100 si 120 de cai putere. De asemenea, se pare ca va mai exista si o unitate TCe cu capacitate de 1.3 litri, care va fi oferita in versiuni de 140 si 160 de cai putere.

Versiunea de 140 de cai putere ar urma sa aiba si tehnologie mild-hybrid, ceea ce ar face din acest model primul model din gama Dacia cu varianta hibrida. Nu in ultimul rand, se pare ca va exista si o versiune GPL gandita pentru acest model!

Asa cum spuneam si in randurile anterioare, productia acestui model ar urma sa debuteze la uzina Dacia de la Mioveni, ceea ce este extrem de important in contextul actual.

Dacia a pierdut productia modelului Sandero in acest an in favoarea Marocului, singura exceptie fiind versiunea Sandero Stepway, care este produsa in continuare in Romania. Startul livrarilor noului SUV cu sapte locuri va debuta cel mai probabil spre sfarsitul anului viitor, lansarea fiind programata in vara.

VIDEOCLIPUL ZILEI