Dacia pregateste un facelift pentru SUV-ul Duster

Dacia pregateste un facelift pentru SUV-ul Duster

Dacia pregateste o versiune imbunatatita pentru SUV-ul Duster, aceasta urmand sa fie lansata in cursul anului viitor. Noua generatie urmeaza sa apara in 2023.

Constructorul roman isi indreapta deja atentia catre anul 2021, un an care ar urma sa aduca o versiune facelift pentru SUV-ul Duster, un model care a obtinut cifre de vanzari foarte bune la nivel european.

Ce va include noul facelift pentru Dacia Duster? 

Duster ar urma sa primeasca o noua generatie abia in anul 2023, pana atunci insa vom face cunostinta cu un facelift care urmeaza sa ne aduca o serie de surprize interesante. Vorbim despre cateva modificari de ordin estetic, dar si despre o motorizare mild-hybrid. Haideti sa aflam impreuna toate detaliile disponibile la aceasta ora.

Citeste si: Cum se activeaza, de fapt, sistemul 4×4 la o Dacia Duster

In primul si primul rand, trebuie sa mentionam ca deocamdata vorbim despre niste informatii neoficiale, publicate in ultima perioada de publicatii de specialitate din presa franceza. Conform jurnalistilor de la Motors Auto, noua versiune Duster facelift a putut fi deja surprinsa intr-o sesiune de teste defasurata in orasul Tolyatti din Rusia.

Bineinteles, masina era sub camuflaj, drept pentru care inca nu au putut fi observate prea multe detalii. Chiar si asa insa, se pare ca noutatile au fost remarcate la nivelul farurilor si a barelor de protectie fata si spate. De asemenea, noua versiune a lui Duster ar urma sa fie echipata cu un nou set de jante.

Totodata, se pare ca reprezentantii din conducerea Dacia au luat in considerare si cateva imbunatatiri la nivelul habitaclului. Cea mai importanta dintre acestea ar face referire la dimensiunea display-ului, care ar urma sa creasca acum pana la 9.3 inci.

Surprize la nivel tehnic pentru Duster Facelift

Cea mai mare surpriza o avem insa la nivel tehnic, acolo unde specialistii producatorului roman se gandesc la introducerea unei versiuni mild-hybrid. Mai exact, vorbim despre un Duster care ar urma sa beneficieze de o versiune mild-hybrid E-Tech cu o unitate de motorizare pe benzina TCe cu capacitate de 1.3 litri, de 130 de cai putere.

Asa cum spuneam si intr-un material, cei de la Dacia se gandesc la introducerea unei asemenea versiuni si in cazul noului SUV cu sapte locuri care ar urma sa inlocuiasca monovolumul Lodgy in 2021.

Potrivit informatiilor din presa auto din Hexagon, conducerea Dacia isi doreste sa grabeasca dezvoltarea noii generatii Duster, care ar urma sa fie lansata cel mai tarziu in anul 2023. In acest fel, Dacia ar putea sa faca trecerea completa catre versiunea low-cost a platformei CMF-B in detrimentul platformei Bo utilizate in prezent de actualul Duster. Aceeasi platforma CMF-B in versiune low-cost ar urma sa stea si la baza viitorului SUV cu sapte locuri despre care aminteam in randurile anterioare.

VIDEOCLIPUL ZILEI