Dacia Duster preia motorizarea AdBlue a noii generatii Mercedes-Benz Clasa A

Dacia Duster preia motorizarea AdBlue a noii generatii Mercedes-Benz Clasa A

Desi suntem abia la inceputul anului, producatorii din domeniul auto au inceput deja demersurile pentru a respecta normele noi care vor intra in vigoare la data de 1 septembrie din punct de vedere al emisiilor de noxe. Strategia Grupului Renault – Nissan este foarte clara in acest sens, primul model care beneficiaza deja de aceasta fiind chiar Dacia Duster. Haideti sa vedem impreuna ce modificari vor fi aduse de cei de la Renault – Nissan motorizarii lui Duster!

In primul rand, cele doua versiuni ale unitatii diesel dCi de 1.5 litri vor trece la un catalizator cu reducere catalitica selectiva (SCR), sistem de tratare cu AdBlue a emisiilor. Solutia nu este una noua, fiind deja utilizata in cazul motorului care este echipat pe versiunea A180d de 116 cai putere a noii generatii a lui Mercedes-Benz Clasa A.

Uitandu-ne la ceea ce ne spun specialistii companiei, aflam ca din punct de vedere tehnic, implementarea acestor versiuni presupune si montarea unui sistem nou de racire de tip aer – apa. De asemenea, asta mai inseamna si utilizarea unor injectoare care lucreaza la 2000 de bari.

Si mai important decat atat este insa ceea ce urmeaza sa va spunem. Si asta pentru ca toate aceste modificari fac ca aceste versiuni de motorizare sa devina ceva mai puternice.

Astfel, ambele versiuni ale unitatii de motorizare diesel dCi, de 90 si de 110 cai putere, primesc acum 5 cai putere in plus. De asemenea, motorul de baza va beneficia incepand de acum si de un cuplu cu 30 Nm mai mare. In aceste conditii, cuplul crestere de la 210 Nm la 240 Nm. Totodata, numele oficiale ale celor doua variante devin 1.5 Blue dCi.

Exista cateva modificari si din punct de vedere al cifrelor de performanta. Unitatea de 95 de cai putere va putea realiza un sprint de la 0 la 100 km/h intr-un timp de 12.6 secunde, cu 1.2 secunde mai repede decat in prezent. De asemenea, viteza maxima va creste de la 158 la 167 km/h.

Totodata, in cazul versiunii de 115 cai putere, acceleratia de la 0 la 100 km/h se va face mai rapid cu 1.3 secunde decat in prezent, adica in 10.5 secunde. De asemenea, viteza maxima creste de la 171 la 179 km/h.

Consumul mixt ramane insa neschimbat, fiind consumati 4.4 litri la parcurgerea unei distante de 100 de kilometri. De asemenea, emisiile de dioxid de carbon vor avea o valoare de 115 grame/kilometru.

VIDEOCLIPUL ZILEI