Citroen Ami - raspunsul francezilor la problema mobilitatii urbane

Citroen Ami – raspunsul francezilor la problema mobilitatii urbane

Mobilitatea urbana reprezinta un subiect la moda in zilele noastre pe piata auto, Citroen prezentand in acest an o solutie extrem de interesanta - cvadriciclul 100% electric Ami.

Anul 2020 a adus cu sine debutul oficial al francezilor de la Citroen in segmentul electromobilelor accesibile, in urma cu mai bine de jumatate de an acestia prezentandu-ne noua compacta urbana Ami. Mai exact, vorbim despre versiunea de serie a conceptului electric Ami One, prezentat la randul lui in prima parte a lui 2019.

Citroen Ami, raspunsul la problema mobilitatii urbane

 

Noul Ami ne-a fost prezentat drept un cvadriciclu electric cu o autonomie de 70 de kilometri, ideal pentru drumurile scurte de zi cu zi din mediul urban. Citroen Ami vine si cu un avantaj extrem de important pe piata franceza, poate fi condus fara permis de conducere.

Citeste si: Peugeot 3008 primeste un facelift

Fara doar si poate, Citroen Ami surprinde inca din prima clipa, avand o infatisare destul de … ciudata! Vrem sau nu sa recunoastem, versiunea de serie a conceptului a lui Ami One a ajuns in fata noastra cu un design destul de atipic. Suntem siguri insa ca sunt destui oameni care sunt atrasi de infatisarea acestuia!

La nivel de dimensiuni, Ami are o lungime de 2.41 metri, o latime de 1.39 metri, respectiv o inaltime de 1.52 metri. Totodata, masa totala a acestuia este de numai 485 de kilograme, 60 de kilograme cantarind numai bateria.

Pret de aproximativ 6.000 de euro

Din punct de vedere tehnic, asa cum spuneam si in randurile anterioare, Citroen Ami este un cvadriciclu echipat cu un sistem de propulsie 100% electric, cu doar doua locuri. Modelul promite o autonomie de 70 de kilometri in oras. Viteza maxima pe care o puteti atinge la volanul acestuia este de numai 45 km/h. Citroen Ami este echipat cu o baterie de 5.5 kWh, care poate fi incarcata in numai trei ore la orice priza de 220V.

Noul Citroen Ami si-a facut debutul pe piata intr-un moment in care mobilitatea urbana reprezinta una dintre provocarile principale cu care se confrunta constructorii auto. Asa cum stim cu totii, o buna parte din zi ne-o petrecem in masina, in traficul supra-aglomerat din marile orase in care locuim. Asadar, nu este de mirare ca producatorii auto incearca sa aduca pe piata solutii de mobilitate urbana care mai de care mai atragatoare.

Lasand la o parte toate aceste aspecte, Citroen Ami mai are si avantajul pretului extrem de mic, acesta putand fi comandat pe piata auto franceza cu aproximativ 6.000 de euro. Tot in Franta, Ami poate fi inchiriat pe termen lung, francezii oferind un pachet de patru ani pentru 2.644 de euro. Important de mentionat, Citroen Ami nu este inca disponibil si in tara noastra.

VIDEOCLIPUL ZILEI