Noul CEO al Daimler planuieste taierea costurilor cu 20%

Noul CEO al Daimler planuieste taierea costurilor cu 20%

Ziua de astazi este importanta pentru cei de la Daimler, noul CEO Ola Kallenius urmand sa isi intre in drepturi la conducerea grupului. Acesta preia functie suprema de conducere de la fostul CEO al celor de la Daimler, si anume Dieter Zetsche.

Asa cum este si normal, fiecare conducator vine cu planurile si cu conceptiile proprii la conducerea unei companii, dorindu-si sa isi impuna rapid stilul propriu de management. Se pare ca asa se va intampla si cu Ola Kallenius, care a pregatit deja cateva decizii importante pentru constructorul german. Haideti sa vedem impreuna despre ce este vorba!

Ola Kallenius preia functia de CEO al Daimler cu un program amplu de reorganizare in mana. Unul dintre cele mai importante puncte cuprinse in acest plan de reorganizare este cel care se refera la taierea costurilor cu nu mai putin de 20%. De asemenea, suedezul se pare ca ia in calcul si regandirea unor parteneriate pe care cei de la Daimler le au la acest moment cu alte companii.

Conform presei germane, Ola Kallenius ar lucra de cateva luni la o initiativa numite “Move”, initiativa care va fi gata in vara acestui an. Aceasta initiativa presupune in primul si primul rand scaderea costurilor administrative cu nu mai putin de 20 de procente. Astfel, suedezul isi propune ca Daimler sa economiseasca cateva miliarde bune de euro.

Prea multe informatii despre planurile noului CEO al Daimler nu sunt cunoscute pana la acest moment, grupul german preferand sa nu faca niciun fel de declaratii pana la ora actuala. In schimb, Ola Kallenius a confirmat practic o parte dintre aceste zvonuri cu ocazia unui interviu acordat unei reviste de specialitate.

Astfel, Kallenius transmite ca isi propune sa reduca semnificativ costurile cu dezvoltarea noilor modele Mercedes-Benz pana in 2025. De asemenea, acesta a mai spus si ca isi doreste sa intensifice aliantele cu rivalii traditionali pentru imbunatatirea marjelor de profit.

In cursul zilei de astazi, cei de la Daimler au programata adunarea generala anuala a structurii sale de conducere. Cu aceasta ocazie, Ola Kallenius va prelua fotoliul de CEO al grupului german de la Dieter Zetsche. Ramane de vazut daca Ola Kallenius va vorbi direct din prima zi despre planurile sale de viitor pe care le are la conducerea Daimler sau daca va prefera sa ramana rezervat in declaratii pentru inca o perioada. De asemenea, ramane de urmarit si reactia pe care o vor avea ceilalti oameni din structura de conducere a Daimler cu privire la toate aceste planuri ale suedezului.

VIDEOCLIPUL ZILEI