Care este cel mai important constructor auto in 2018

Care este cel mai important constructor auto in 2018

Anul 2018 s-a incheiat deja de ceva vreme, insa mai este o intrebare care ne macina pe toti la acest moment. Cine este cel mai mare constructor auto din lume in anul 2018? Si, se pare ca raspunsul la aceasta intrebare nu este deloc prea simplu, asa cum ar fi fost normal sa fie. Si asta pentru ca avem doi constructori care se cred castigatori la acest moment. Asadar, haideti sa vedem impreuna despre ce este vorba si de ce s-a ajuns intr-o asemenea situatie!

Ei bine, asa cum era de asteptat, grupul Volkswagen a fost, de drept, cel mai mare constructor din lume si in anul 2018. Grupul se poate lauda cu o cifra de vanzari de 10.83 milioane de unitati. Insa, anul 2018 ne aduce o situatie inedita din acest punct de vedere. Alianta Renault – Nissan – Mitsubishi se declara, de asemenea, castigatoare a acestei batalii. Desi au doar 10.76 milioane de unitati vandute in 2018, acestia cred ca ei sunt de fapt si de drept marii castigatori ai anului 2018. Motivul este foarte simplu! Acestia spun ca vanzarile de camioane ale Grupului BAG nu ar trebui luate in calcul in dreptul Grupului Volkswagen.

Cifra de vanzari a celor de la Volkswagen a crescut in anul 2018 usor, cu 0.9 procente in comparatie cu anul 2017. De asemenea, si cifra de vanzari a celor de la Renault – Nissan – Mitsubishi a crescut in anul trecut, fiind inregsitrata o crestere de 1.4% in comparatie cu anul 2017. Diferenta dintre cei doi constructori este de doar 77.125 de unitati, acestea facandu-i pe cei de la Volkswagen sa fie castigatori.

Diferenta de opinie in acest caz provine de la faptul ca cei de la Volkswagen includ in raportul financiar si vanzarile inregistrate de cele doua branduri de camioane, Man si Scania. Grupul VAG a vandut in anul 2018 nu mai putin de 233.000 de camioane, cei de la Alianta Renault – Nissan – Mitsubishi sustinand ca acestea nu trebuie adaugate la numarul total de masini vandute.

In cele din urma, pe ultima treapta a podiumului raportat anului 2018 regasim Toyota, acestia raportand o cifra de vanzari de 10.59 milioane de unitati vandute. Si cei de la Toyota au inregistrat o crestere fata de anul precedent, de 2 procente. Si cei de la Toyota au inclus in cifra totala de masini vandute si cifra de vanzari inregistrata de Hino Motors, constructor de camioane care face parte din Toyota Motors.

VIDEOCLIPUL ZILEI